tempus fugit

de tot i de res

6 de setembre de 2013
0 comentaris

“sevillanas”

A Cala Corb, Es Castell, GRUP ARRELS DE SANT JOAN DE CIUTADELLA I EL GRUP FOLKLÒRIC CASTELL DE SANT FELIP, BALL DES CÒSSIL, JOTES I FANDANGOS.

L’espectacle sens dubtes va esdevenir una excel·lent demostració de cultura i tradició de ses Illes Balears, les cadires buides però,malauradament acostumen a reflectir la sensibilitat culte de la població ja es tracti d’autòctons o forasters.

-“Mira niña, ahora bailan sevillanas”, vaig escoltar molt de prop d’algú que pertany ja a la segona generació d’aquelles famílies de procedència andalusa que pels anys 60 varen fugir de la fam de la postguerra. Associar jotes i fandangos amb “sevillanes” ja té molt a dir de la prudent manera intencional o no d’integrar-se,  tot i així, el govern balear ara té la barra de carregar-se amb el famós  Decret de tractament llengües (TIL),la feina feta pels mestres i professors durant més de trenta anys a favor de l’escola pública i de la normalització de la llengua aplicant el sistema d’immersió lingüística a l’ensenyament de les Illes.

http://www.uib.es/digitalAssets/236/236868_1-manifest.pdf

 

de calaix i de prestatge
19.08.2020 | 7.37
resistents (4)
07.02.2014 | 8.51
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.