tempus fugit

de tot i de res

25 de juliol de 2013
Sense categoria
0 comentaris

hang

Poca broma, diuen que amb tan sols tenir els anys del present segle XXI, ja hi ha vertaders virtuosos que el fan sonar. Joves musics de carrer o d’escenari s’espavilen  per sobreviure en aquesta maleïda neoliberal època que tant els maltracta. 
 
“El Hang és un instrument musical de percussió creat en els laboratoris pertanyents a la companyia PANArt, per Felix Rohner i Savina Schärer en un cantó de Suïssa l’any 2000, amb la idea de traslladar el so del steel drum a un instrument portàtil. Hang significa mà en idioma Bernés. Va ser el resultat de 25 anys de recerca científica amb acer i altres instruments de percussió ressonant per tot el món, com el Gong, el Gamelan, el Ghatam, etc. Pot dir-se que el Hang és el fructífer resultat de la unió d’art, ciència i tecnologia.

El seu so és similar al de la marimba, metàl·lic però harmònic.
L’instrument es compon de dos hemisferis de metall soldats i els costats es diuen Ding i Gu. El costat Ding cont 8 tons musicals en forma de cercles que envolten a un circul central major (l’anomenat Ding) i que té un so molt semblat al Gong. L’altre costat, el costat Gu, té un forat per a la ressonància del so que es genera dins.
Es pot tocar de moltes formes diferents: amb la punta dels dits, els polzes o el palmell de la mà, o barrejant les tres alhora”

 
http://blog.educastur.es/iespraviamusica/2009/04/14/instrumentos-extranos-de-percusion/


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.