El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

16 de novembre de 2014
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 113

Dilluns 10 de novembre de 2014

Diferents sectors de l’espanyolisme més ranci critiquen Rajoy per haver estat massa tou amb el procés català per no haver impedit el 9N. Fins i tot VOX i UPyD han anunciat demandes contra el president espanyol per posar en perill la unitat d’Espanya.

 

Dimarts 11 de novembre de 2014

Artur Mas compareix en roda de premsa després de la reunió del Govern per reivindicar que ara “és el moment de l’alta política, no dels tribunals”. Ha anunciat que ha enviat avui una carta a Rajoy, on insisteix en la seva voluntat de diàleg per acordar els termes d’una consulta defintiva amb conseqüències vinculants. I ha advertit que “no frenarà” el procés si no hi ha resposta de l’Estat i que està disposat a recórrer a les eleccions com a instrument per poder consultar el poble de Catalunya. També ha comunicat que es reunirà amb tots els grups parlamentaris favorables al dret a decidir, inclòs el PSC, per avançar en els propers passos a fer.

La vicepresidneta espanyola Santamaría tanca la porta al diàleg que proposa Mas i informa que la fiscalia denunciarà als jutjats a Mas, Ortega i Rigau per no haver acatat la suspensió del Constitucional.

 

Dimecres 12 de novembre de 2014

Mariano Rajoy ha comparegut aquest migdia a la Moncloa per valorar el 9N, que ha qualificat de fracàs del projecte independentista i ha tancat la porta a dialogar amb Mas perquè no pensa negociar mai sobre la unitat d’Espanya.

Al Parlament el president Mas ha defensat que “ha valgut la pena fer el 9N, malgrat les dificultats, perquè hem donat veu i il·lusió a la gent”, i perquè ha estat la “millor manera d’expressar la desconnexió de molts catalans respecte a com actua l’Estat: que ja no ens fa por”. I ha considerat que seria “dramàtica” la imatge d’Espanya al món “si la fiscalia actués contra un govern per posar les urnes”. També ha defensat la unitat i el consens perquè “aquest procés acabi i acabi bé”.

La tensió creixent entre els governs català i espanyol té repercussions també en la política municipal. L’alcalde de Reus, el convergent Carles Pellicer, ha expulsat el PP del govern, amb qui governava des de l’inici del mandat, perquè ha dit que amb les instruccions a la fiscalia per denunciar el president Mas s’han superat les línies vermelles que s’havia fixat.

 

Dijous 13 de novembre de 2014

Artur Mas comença els contactes amb els diferents grups parlamentaris favorables al dret a decidir. I el ple del Parlament aprova una moció de la CUP, pactada amb CiU, ERC i ICV segons la qual el legislatiu català “s’autoinculpa” pel 9-N, en el cas que la fiscalia actuiï contra el president Artur Mas o el govern.

 

Dissabte 15 de novembre de 2014

El Consell Nacional de Convergència ha rebut el president Mas amb un fort aplaudiment i dempeus. En el seu discurs, el coordinador general del partit, Josep Rull, ha volgut valorar la figura del president que ha plantejat el 9-N de manera “audaç, intel·ligent i sòlida per fer possible abatre els murs més alts d’injustícia i incomprensió”. Rull ha sentenciat: “gràcies president per haver posat les urnes!”. Rull ha explicat que “en el proper pas, no només caldrà votar, sinó que també caldrà que guanyi l’opció de la independència. Per fer-ho possible caldrà eixamplar la majoria del Sí-Sí, convencent els qui el 9-N van optar pel Sí-No i part dels qui no van anar a votar. Caldrà explicar a la gent que la millor alternativa a la situació actual és un estat independent, i cal que ara expliquem com ens imaginem aquest nou país”. Rull ha afegit que “tenim la llibertat a les nostres mans. Ara hem de tenir el cap fred i el cor calent per aconseguir allò que diuen que és impossible”.

Le Figaro publica un article del president Mas que amb el títol de ‘Catalunya vol elegir el seu futur’ demana el mateix reconeixement que Escòcia, Quebec, Lituània i Montenegro i recorda que “el catalanisme sempre ha estat, és i serà un moviment profundament europeista” i que “el fenomen euroescèptic i populista no s’ha implantat mai a Catalunya”. I posa com a exemple que tots els eurodiputats catalans elegits el passat 25 de maig són pro-europeus.

En el primer dissabte que es pot votar després del 9N (es pot fer fins al 25 de novembre a les diferents delegacions del govern) s’han format, com ja ha passat entre setmana, cues de gent per votar al Palau Robert de Barcelona.

El president Mas explicarà amb una conferència quins són els propers passos que té previst donar després del 9N. Exposarà el seu full de ruta sota el títol Desprès del 9N: temps de decidir, temps de sumar, el proper 25 de novembre, a les 19.30h, a l’Auditori Fòrum de Barcelona.

 

Diumenge 16 de novembre de 2014

Mariano Rajoy diu des d’Austràlia, on participa a la reunió del G20, que vindrà aviat a Catalunya per “convèncer” els catalans que la independènca els portaria a l’exclusió i a l’empobriment.

Ha mort el filòleg Antoni Maria Badia i Margarit, sempre fidel al país i en especial a la llengua i que en els últims temps havia participat de les manifestacions que van impulsar el procés cap a l’estat català compartint pancarta amb altres insignes patriotes que ens han deixat últimament com Heribert Barrera, Moisès Broggi, o Joan Solà.

Expectació pel concert de Lluís Llach a Verges
22.02.2007 | 5.49
A Sense categoria
Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 73
09.02.2014 | 11.35
A Sense categoria
Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 88
26.05.2014 | 12.49
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.