El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

3 de novembre de 2014
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 111

Dilluns 27 d’octubre de 2014

El govern espanyol inicia els tràmits per impugnar també el nou format del 9-N i anuncia que demanarà al Consell d’Estat un informe sobre la qüestió.

El diari El Mundo, fonamentant-se en informació filtrada per Interior, publica que l’alcalde de Barcelona té un compte amb 13 milions d’euros que hauria transferit de Suïssa a Andorra el 2013. Xavier Trias ho nega amb rotunditat i atribueix la intoxicació a la seva trobada amb Bloomberg als EUA que va derivar en què aquest mitjà es posicionés a favor de la causa catalana.

 

Dimarts 28 de novembre de 2014

El Govern català no creu que es pugui impugnar el procés de participació.

 

Dimecres 29 de novembre de 2014

Es colen uns esvalotadors a la tribuna de convidats del Parlament —acreditats pel PP— que criden visques a Espanya tot fent salutacions amb el braç alçat. La presidenta de la cambra ordena el seu desallotjament en una tensa jornada en què el PP i Ciutadans intenten generar crispació. El president Mas, durant la sessió de control, defensa el procés participatiu del 9N i diu que “a Washington DC també es fa el cens en el moment de votar i no són el tercer món democràtic”· I ha afegit que “és de covards utilitzar el Tribunal Constitucional per fer una feina que hauria de ser estrictament política”. Mas també ha instat el PSC a sumar-se al 9N.

L’estat avisa es basarà en què la pregunta del 9N és la mateixa que s’havia anunciat per impugnar el 9-N.

A participa2014.cat es poden ja consultar els punts de votació. La secció s’estrena amb una allau de visites.

 

Dijous 30 d’octubre de 2014

El Consell d’Estat aprova per unanimitat el dictamen a favor d’impugnar el nou 9N, que veuen “encara més greu” que l’anterior.

Divendres 31 d’octubre de 2014

Xavier Trias ha exhibit al ple municipal l’informe de la banca suïssa que acredita que mai hi ha tingut cap compte i anuncia que demanarà la dimissió del ministre de l’Interior per haver filtrat una mentida i assegurar al mitjà que ho va publicar que la informació era certa.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat la decisió de l’executiu de Rajoy d’impugnar la consulta, que ha qualificat de “frau als ciutadans i a la llei, ha denunciat que els organitzadors i voluntaris no són neutrals i que no té cap base legal ni les mínimes garanties democràtiques”.

En una entrevista a Vilaweb Artur Mas afirma que “el govern espanyol ha superat el llindar del ridícul” i més tard fa una compareixença pública per fer saber que “el 9N va endavant” i que el Govern estudia accions legals contra “l’abús de poder del govern espanyol”. Ha argumentat que l’Estat “ha creuat la línia del ridícul en passar de mofar-se del nou 9N a obstaculitzar-lo”. El president ha fet una crida al poble català perquè el 9 de novembre “donem tots plegats una gran lliçó de democràcia i civisme”. I sobre les publicacions d’El Mundo que intenten esquitxar la reputació de Xavier Trias ha dit que “calumniar i difamar és la constatació que un país té baixa qualitat democràctica”.

 

Dissabte 1 de novembre de 2014

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit que el 9N ja no es pot aturar encara que l’hagin impugnat perquè ja es troba en fase “autoexecutòria i està en mans de la gent, dels voluntaris”. Deixa la porta oberta a passar el relleu al Pacte Nacional pel Dret a Decidir en el cas que sigui necessari en els pròxims dies per executar el procés participatiu en els termes previstos i que entre dilluns i dimarts es concretaran les accions jurídiques contra el govern espanyol.

Es divulga el manifest Deixeu votar als catalans que signen 10 personalitats internacionals: l’arquebisbe i premi Nobel de la Pau, Desmond Tutu; Adolfo Pérez Esquivel, també premi Nobel de la Pau; Ken Loach, director de cinema; la sociòloga holandesa Saskia Sassen, catedràtica de la Columbia University i el sociòleg nord-americà Richard Sennett, catedràtic de la New York University; l’escriptor portuguès António Lobo Antunes; el crític literari nord-americà Harold Bloom, catedràtic de la Yale University; el productor i activista irlandès Bill Shipsey, fundador d’Art for Amesty Internacional; l’historiador i hispanista britànic Paul Preston, catedràtic de la London School of Economics, i el diplomàtic nord-americà Ambler Moss, exambaixador dels Estats Units.

El Barça impedeix que s’exhibeixi una pancarta al Camp Nou amb el lema ‘Catalonia Europe’s Next State’.

 

Diumenge 2 de novembre de 2014

Carme Forcadell fa una crida a anar a votar el 9N per “dignitat democràtica” i diu que ha de ser el govern el que posi les urnes perquè la societat civil ja ho va fer en el seu moment.

Eto’o, fins aquí podíem arribar
13.02.2007 | 5.03
A Sense categoria
Dietari de Lluís Maria Xirinacs – Juliol de 2007
26.09.2007 | 9.54
A Sense categoria
La gent no sap grec
20.10.2006 | 1.17
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.