El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

31 d'agost de 2014
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 102

Dilluns 25 d’agost de 2014

El PP porta a la Fiscalia els trabucaires de Cardedeu que segons un dels dos regidors populars del poble van simular un afusellament davant del seu domicili. La Razón ha contribuït a amplificar els fets dedicant-hi la portada sencera.

Alex Salmond ha estat el clar guanyador del segon cara a cara televisiu amb el líder de la campanya ‘Better Together’.

Mariano Rajoy defensa la seva postura contrària al dret a decidir dels catalans a Santiago de Compostel·la al costat d’Angela Merkel. El president espanyol ha dit que el es vol fer a Catalunya és un “disbarat” i la cancellera alemanya ha afirmat que troba “lògiques” les seves argumentacions i que creu que cal donar-hi suport.

La ultradreta espanyola anuncia concentracions a Madrid i a Barcelona per l’Onze de Setembre.

 

Dimarts 26 d’agost de 2014

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha advertit que “no hi haurà acords futurs amb els qui trenquin els acords presents” i s’ha mostrat covençut que la consulta del 9-N es farà. Continua negant-se a parlar de qualsevol alternativa.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, després de la reunió amb la que reprèn l’activitat, ha manifestat que “s’han acabat les especulacions, comença el temps de les decisions”.

Manos Limpias ha presentat avui la querella que havia anunciat contra Carme Forcadell per sedició. També sol·licita la il·legalització de l’ANC.

 

Dimecres 27 d’agost de 2014

Ernest Maragall publica un article a l’ARA en el que demana “un govern de concentració, transversal i amb un rol central d’ERC”.

Josep Rull replica a Junqueras que a CDC “som gent seriosa que compleix els seus compromisos” i recalca la importància de la unitat per poder culminar el procés amb èxit.

 

Dijous 28 d’agost de 2014

Nova Esquerra Catalana i Avancem van donant nous passos per confluir en una mateixa organització, que també podria aixoplugar membres del Moviment Catalunya, format majoritàriament per socialistes que encara militen al PSC.

El Govern i el Parlament presenten els actes de la Diada. En l’any del tricentenari l’acte institucional que es feia al Parc de la Ciutadella es trasllada davant de la Llotja de Mar, a tocar del Fossar de les Moreres, on la nit del 10 de setembre, els presidents Mas i De Gispert, hi faran una ofrena per primera vegada.

 

Divendres 29 d’agost de 2014

Soraya Sáenz de Santamaría deixa clar que recorreran la llei de consultes i subratlla que quan el govern espanyol impugna una llei d’una comunitat autònoma al Constitucional i el Tribunal l’admet a tràmit aquesta queda suspesa de manera automàtica.

Junqueras diu al Financial Times que la negativa a autoritzar la consulta perjudicarà l’economia espanyola. Augura que si no es permet que els catalans votin es frenaran les inversions estrangeres i els mercats tornaran a desconfiar del deute espanyol.

El Fòrum de Sao Paulo ha aprovat una declaració a favor de la consulta del 9-N. Agrupa diferents forces d’esquerres d’Amèrica Llatina, moltes de les quals governen en els seus països, i s’han posicionat a favor de la causa catalana a proposta d’ERC, ICV-EUiA i la CUP.

Transcendeix que els individus que van robar una estelada de l’entrada de Vilobí són agents de la Guàrdia Civil.

 

Dissabte 30 d’agost de 2014

El dirigent del PP Enric Millo incita, sense pretendre-ho, a la participació massiva a la V en afirmar que si hi va menys gent que al 2013 voldrà dir que el globus sobiranista es desinfla.

El nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, que la setmana que ve es reunirà amb Mas per demanar-li que abandoni el procés cap a l’estat propi i abraci una reforma constitucional, s’oposa a la reforma de electoral que el PP vol dur a terme abans de les municipals perquè creu que beneficiaria a l’independentisme.

CiU ha ratificat la nova direcció amb Ramon Espadaler a la secretaria general i Lluís Corominas a la secretaria general adjunta de la federació, substituint respectivament a Josep Antoni Duran i Lleida i Xavier Trias. En el seu discurs davant el Consell Nacional de la federació el president Mas ha respost a Soraya Sáenz de Santamaría que convocarà la consulta: “El que ha de fer el govern espanyol és respectar la majoria social catalana. Respectar el consens polític català, la majoria parlamentària catalana i respectar el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, amb això la consulta es pot fer”. Ha afegit que “el nostre compromís és el de fer-ho, fer-ho bé i fer-ho junts. Tenim una obligació claríssima. Si surten entrebancs molt grans, el que cal és que el Govern i els partits s’asseguin a la taula per prendre decisions”. Finalment ha demanat altura de mires perquè “en l’hora gran de Catalunya, tot això no es pot liderar des de la tàctica dels partits”.

 

Diumenge 31 d’agost de 2014

Les inscripcions a la V ja arriben a les 300.000 i l’organització confia que la setmana que ve es dispararan. Aquest cap de setmana els assajos de la V per anar escalfant motors han profilerat amb força. Entre molts d’altres n’hem pogut veure a Mataró, a les festes de Sants de Barcelona, Londres, Brussel·les, Nova York, Washington i París.

L’expresident del govern balear, Cristòfol Soler, ha abandonat el PP en desacord amb la política de José Ramon Bauzá en contra de la identitat i la llengua pròpia.

Mariano Rajoy ha declarat en un acte de partit que marca l’inici del nou curs polític que “no consentiré que ningú violi la llei”.

Joan Boada i Núria Pòrtulas
27.03.2007 | 1.58
A Sense categoria
La renaixença del nostre poble
19.02.2006 | 1.11
A Sense categoria
Els músics i el nen de les monedes
21.02.2007 | 7.00
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.