El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

24 d'agost de 2014
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 101

Dilluns 18 d’agost de 2014

Quan falta un mes clavat per al referèndum escocès el no continua encapçalant els sondejos, tot i que cada vegada l’avantatge respecte el sí és més estret. Les pròximes setmanes seran determinants en funció dels missatges que les dues parts adrecin sobretot als indecisos, que poden ser decisius en el resultat final.

 

Dimecres 20 d’agost de 2014

Representants dels partits favorables al 9-N han compartit una taula rodona a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent. Josep Rull, Gemma Calvet, Josep Vendrell i David Fernàndez han tancat files en la defensa de la celebració de la consulta. La majoria no han volgut anticipar posicionaments futurs però han coincidit en què si el Tribunal Constitucional suspèn la convocatòria caldrà consensuar entre tots els passos a fer. La CUP ja ha deixat clar que la seva aposta és la de la desobediència i no contempla cap alternativa a posar les urnes el 9-N.

Presenten el cartell de la V de l’Onze de Setembre. El lema elegit és “Omplim els carrers per omplir les urnes”.

 

Dijous 21 d’agost de 2014

El dirigent d’Unió, Antoni Castellà, davant la possibilitat que el partit no es posicioni a favor del sí-sí en la consulta del 9-N, ha mogut fitxa afirmant que no hi ha cap dubte que Carrasco i Formiguera votaria per la independència de Catalunya i ha anunciat que defensarà al Consell Nacional que Unió demani el doble sí per coherència amb els principis fundacionals i doctrinals de la formació.

 

Divendres 22 d’agost de 2014

El Consell de Garanties Estatutàries ha dictaminat que la Llei de Consultes que aprovarà al setembre el Parlament s’ajusta a la Constitució, donant llum verd d’aquesta manera al text que ha de permetre la convocatòria de la consulta del 9-N. Els partits i mitjans contraris a la consulta han intentat posar aigua al vi i minimitzar l’aval jurídic a la llei per part del Consell subratllant que quatre dels nou membres han emès vots particulars qüestionant-ne alguns articles.

Carme Chacón té previst assistir a l’acte antisobiranista que Societat Civil Catalana farà per la Diada a Tarragona. La socialista compartirà així pancarta amb dirigents del PP, Ciutadans, UPyD i PxC, els partits que donen suport a la convocatòria. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja va avançar fa uns dies que no pensen sancionar ni als militants que vagin a la V de Barcelona ni als que participin a l’acte de Societat Civil Catalana a Tarragona.

 

Diumenge 24 d’agost de 2014

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha vaticinat que “aquest Onze de Setemebre serà el més multitudinari de la història”. Ho ha dit des de Sant Pere Pescador, on s’ha fet un assaig de V per terra, mar i aire. Ha institut que no veu “cap impediment per fer la consulta” i assegura que “d’aquí no ens trauran”. Els assajos de la V es van multiplicant tant dins de Catalunya com a l’exterior.

Reflexions des del dolor
19.06.2006 | 12.08
A Sense categoria
Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 57
20.10.2013 | 11.26
A Sense categoria
Expedient disciplinari a Eto’o
18.09.2006 | 12.22
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.