El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

27 de juliol de 2014
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 97

Dilluns 21 de juliol de 2014

Josep Antoni Duran i Lleida ha fet efectiva la seva renúncia a la secretaria general de CiU. El càrrec l’ocuparà a partir d’ara Ramon Espadaler. Mas i Duran han comunicat conjuntament la decisió i han tret ferro a les desavinences dels dos sobre el procés. Duran i Lleida, que continuarà com a president del comitè de govern d’Unió i com a cap del grup parlamentari de CiU a Madrid, ha subratllat el seu compromís amb el dret a decidir i el 9-N.

Al migdia Mas ha dinat a Palau amb el nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha anunciat que pensa rehabilitar les dues diputades apartades de les seves funcions parlamentàries que es van negar a votar en contra de la consulta. Ignasi Elena, que ja no és militant del PSC, ja menja a banda. Núria Ventura i Marina Geli, però, han dit que només ho acceptaran si tenen garanties que se’ls hi respectarà la llibertat de vot en les qüestions vinculades al dret a decidir.

Finalment el BBVA es quedarà CatalunyaCaixa. Ha guanyat la subhasta a la que també havien presentat ofertes el Banco de Santander i CaixaBank.

 

Dimarts 22 de juliol de 2014

Ja ha transcendit la data de la reunió entre Rajoy i Mas. Serà el dimecres 30 de juliol a la Moncloa.

 

Dimecres 23 de juliol de 2014

Nova topada al Parlament entre Artur Mas i la líder del PP català, Alícia Sánchez Camacho. Mas ha afirmat que espera trobar en Rajoy una actitud més diaolgant i oberta que no la de Sánchez Camacho, a qui ha acusat de dir no a tot. El president ha explicitat que dimecres que ve demanarà a Rajoy que “no impugni ni recorri les lleis catalans sinó que les respecti” i  que “compleixi les lleis espanyoles” com les del finançament, estabilitat pressupostària i la dependència.

El govern espanyol ha presentat les seves particulars balances fiscals; comptes territorialitzats en diuen. Els seus càculs redueixen el dèficit fiscal català als 8.445 milions d’euros, molt per sota dels 15.000 milions que va estimar l’administració catalana amb les dades del 2011. Comunitat de Madrid a banda l’informe constata que les altres comunitats amb saldos negatius són el País Valencià i les Illes Balears.

 

Divendres 25 de juliol de 2014

Artur Mas ha reunit la direcció de CDC per fer públic el nou organigrama després de la renúncia d’Oriol Pujol a tornar a la secretaria general. Josep Rull serà a partir d’ara el coordinador general del nou comitè de direcció del partit, Lluís Corominas assumeix la secretaria general adjunta de CiU i la responsabilitat de preparar les municipals del 2015, i Mercè Conesa exercirà de nova portaveu de la formació. Homs i Turull mantenen les seves atribucions. Mas ha justificat els canvis perquè “CDC està al servei del país, que afronta reptes molt importants, i calia deixar el partit ben greixat”. I ha avançat que al setembre “hi haurà densitat i intensitat de decisions en molts fronts diferents”.

A la tarda Jordi Pujol ha deixat en un segon pla la remodelació de la cúpula de CDC anunciada al matí per Mas. L’expresident ha confessat mitjançant un comunicat que ha tingut durant 34 anys diners a Andorra que no ha regularitzat fins fa uns dies, per la qual cosa demana perdó. L’escàndol polític està servit i és evident que els adversaris de Catalunya intentaran utilitzar el rebombori en contra del procés.

 

Dissabte 26 de juliol de 2014

El cas Pujol acapara les portades de tots els mitjans i creixen les veus dins i fora de CDC que demanen que es faci net amb tot el que tingui a veure amb el pujolisme. Es van coneixent nous detalls d’un afer que tacarà per sempre més el prestigi i la reputació de l’expresident. Molts dels seus seguidors, pels quals Pujol havia estat sempre un referent ètic i moral, se senten profundament decebuts i desconcertats.

A Madrid ha arrencat el Congrés del PSOE amb l’elecció d’una nova executiva federal amb un gran pes de la delegació andalusa. El PSC hi serà representat per Carme Chacón, Pere Navarro i Meritxell Batet.

 

Diumenge 27 de juliol de 2014

El nou número dos de Convergència, Josep Rull, ha apostat avui per refundar CDC i ha deixat clar que “Catalunya està per sobre de qualsevol persona, per més rellevant que aquesta hagi estat”. S’espera que l’expresident s’expliqui davant el partit i abandoni la presidència d’honor de la formació. Des d’ICV i el PP també s’ha demanat que es tanqui la seva oficina d’expresident.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha estrenat en el càrrec deixant clara la seva prioritat de treballar per avortar el procés català. S’ha ben lluït situant l’independentisme al costat de la violència de gènere, la crisi i l’atur com els grans mals a combatre. Demà es reunirà amb Rajoy.

La família plomista està de dol
11.12.2007 | 4.56
A Sense categoria
Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 34
12.05.2013 | 11.26
A Sense categoria
El Govern parla en castellà
06.09.2005 | 7.10
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.