Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

La XPCAT signa conveni de cooperació al sud del Brasil

Deixa un comentari

A l’espai VilaWeb d’avui ha parlat l’escriptor Enric Larreula, aprofitant l’avinentesa de la reedició de la seva novel·la de ficció “Terres Verges”, que tracta sobre les desventures d’una família anarquista al sud del Brasil, al primer terç del segle XX (vegeu l’entrevista de Vilaweb). Avui precisament, però, hem pogut saber que altres catalans, menys revolucionaris però més inovadors, han tingut millor fortuna al mateix indret. I és que l’Estat de Santa Catarina (equivalent a una Comunitat Autònoma), de la mateixa regió del Brasil, ha establert un acord de cooperació amb la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT).

El  conveni internacional es va celebrar ahir amb la Xarxa Catarinense d’Innovació (RECEPETI), i té per objectiu la transferència de tecnologia als 13 Centres d’Innovació de Santa Catarina, que són un projecte de la Secretaria de Desenvolupament Econòmic Sostenible (SDS) d’aquell estat. Han signat el conveni el president de l’XPCAT, Josep Miquel Piqué, i el de la RECEPETI, Rui Luiz Gonçalves, amb el suport de Jean Carlo Vogel, Diretor de Ciència e Tecnologia de la SDS.

La XPCAT construirà amb la seva homòloga brasilera un pla de treball per als Centres d’Innovació catarinenses. El procés de formació dels alumnes fou iniciat amb el Workshop sobre la Gestió d’Habitats d’Innovació, ministrat durant aquests dos dies pel senyor Piqué a l’encantadora ciutat de Florianópolis.

10363793_858115964235105_8558722728047884529_n

Els centres formen part del Programa Catarinense d’Innovació (PCI), un projecte de la SDS en partenariat amb universitats, empreses i governs locals, Les 13 seus s’estan construint a les ciutats de Blumenau, Brusque, Chapecó, Criciúma, Itajaí, Florianópolis, Jaraguá do Sul, Joaçaba, Joinville, Lages, São Bento do Sul, Tubarão i Rio do Sul.

XPCAT La Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya agrupa grans espais de producció, transferència, difusió i ús del coneixement i actua de punt de contacte entre la comunitat investigadora i la innovadora. En el seu sistema s’integren grups i centres de recerca universitaris, centres tecnològics, incubadores d’empreses, grans empreses amb els seus centres d’I+D associats, empreses focalitzades en la innovació i noves empreses basades en el coneixement.

Més informació a:

Governo de Santa Catarina

Web local: Portal da Ilha

Aquesta entrada s'ha publicat en Economia el 27 de gener de 2015 per gerardviadersauret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.