FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

6 de desembre de 2007
0 comentaris

Roma

6 de Desembre 2007

Amb permís dels amics blocaires, tinc el costum de guardar en .pdf els posts que em resulten especialment interessants.  Un dels blocs que m’agrada seguir és Chào ông Viêt Nam, de la Roser Giner, i el seu post del 2 de Desembre "El primer cafè" amb els comentaris generats em va recordar el viatge a Roma de fa 3 anys amb la meva dona.

I per això aquest post  :  La imatge correspon a la Fontana dei Quattro Fiumi, a la Piazza Navona, un dels llocs amb més encant d’aquesta activa i atractiva ciutat.

Aquesta plaça, de forma allargassada, era inicialment …
… un estadi d’atletisme en els temps de l’Imperi Romà, però durant el segle XVII va ser convertida en una espectacular plaça, on a més de tota mena d’edificis i esglésies d’estil barroc, hi destaca la Fontana dei Quattro Fiumi (dels quatre rius), de l’escultor Napolità Gian Lorenzo Bernini, un dels més destacats de l’època.

La font evoca el riu més important de cadascun dels quatre continents més coneguts aleshores, el Nil per Àfrica, el Danubi per Europa, el Ganges pel continent Asiàtic, i el riu sud-americà de La Plata.

Un bon cafè amb llet, en aquest cas ja a última hora de la tarda, en una de les terrasses d’aquesta plaça, ens va alleugerir una mica el fred de l’hivern, desprès de tot un dia de voltar pel centre de la ciutat.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.