FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

12 d'octubre de 2019
0 comentaris

Rafel Cerdán – El pintor de la quotinianitat

12 d’octubre, 2019

                  

A la sala de l’Ateneu Carme Claramunt, del Passeig de la Salut, de Badalona, va inaugurar-se ahir l’exposició de l’artista Rafel Cerdán (Palau d’Anglesola, 1942). Una pintura dinàmica, d’estil marcadament figuratiu, on combina amb habilitat els jocs de llum i ombra, i en què destaca sobretot el domini de l’espai i la perspectiva.

Una mostra que, com el mateix pintor definia durant l’acte de presentació, evoca i homenatja “La Vida”. I és que l’obra de Cerdán, bàsicament de caràcter social i costumista, reflecteix de manera magistral la naturalitat d’unes escenes quotidianes ben reconeixibles, on el protagonista principal és la gent anònima del carrer, de les places, que freqüenta bars i restaurants, de gent que es manifesta i reivindica el seu protagonisme. Del poble planer en definitiva, treballador, de vegades ociós i festiu, però també d’altres, trepitjat o perseguit.

A mesura que anem visualitzant una per una les teles d’aquesta exposició, quedem submergits en tot un univers narratiu, que traspua l’amor i dedicació a l’ofici d’un artista de tracte senzill i accessible, fidel reflex de les obres que presenta.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.