FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

27 d'abril de 2015
0 comentaris

Baetulo (45) – Dia de Romans

27 d’Abril 2015

IMG_20150426_125207-1-r-c

Aquest passat cap de setmana, Badalona ha celebrat un altra edició de la “Magna Celebratio”, certamen anual en què el nucli històric de la ciutat reviu els segles d’esplendor de la cultura (i dominació) romanes.

Artesans i mestres d’oficis diversos ofereixen la recreació de les habilitats i maneres de fer de l’època romana: costums, mesures, moneda, elaboració i conservació d’aliments, forners, perfumaires, ferrers, literatura… conviuen en aquesta extensa mostra amb tècniques militars, passejades a cavall i combats de gladiadors.

El Museu de Badalona, ofereix també durant aquests tres dies la possibilitat de visitar l’antiga Baetulo a un preu reduït, així que vam poder admirar la Casa dels Dofins (restes museïtzades d’una mansió benestant a la part alta de Dalt la Vila), i les Termes Romanes, situades al subsòl del mateix museu, una gran extensió de ruïnes de la ciutat, fundada durant el segle I a.C.

De tornada a la superfície, i ubicats novament al segle XXI, va ser per poc temps, ja que després del dinar a casa, a la sobretaula, ens va agafar per sorpresa la pel·lícula “Espartac”, a la qual ens vem enganxar devotament, per donar continuïtat a les visites matinals.

Així, vam gaudir per enèsim cop de les magistrals interpretacions d’en Kirk Douglas, Jean Simons i Toni Curtis (repartiment del bàndol dels dominats), i d’en Laurence Olivier, Charles Laugthon i Peter Ustinov (al dels dominadors).  Tarda de cine de referència, amb magnífics diàlegs sobre la llibertat i l’amor (sense els talls de censura d’anys passats), i amanit amb tota mena de conxorxes polítiques i corrupteles, (per cert molt ben explicades) per poder comprovar també, que després de dos mil anys, les classes socials continuen invariables, és a dir, els quatre rics i poderosos que belluguen els fils de la societat, la burgesia acomodada, els pobres, els encara més miserables … i els esclaus.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.