FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

6 d'abril de 2015
0 comentaris

Polònia – Dilluns de Pasqua

6 d’Abril 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El “Lany Poniedziałek”, o Dilluns de Pasqua, els polonesos, a part de pintar ous de colors submergint-los en aigua calenta i colorants diversos, el celebren amb la tradició del “Smigus-dyngus”.

És una antiga tradició que es remunta a l’Edat mitjana, i que és manté encara, la qual consisteix a llençar aigua per damunt d’altres persones, familiars, amics, o cap de les dues coses necessàriament, a casa o pel carrer.  L’origen d’aquest costum sembla que prové de l’alegria de celebrar l’arribada de la primavera.

Un altra modalitat és la d’utilitzar unes branques de desmai (witki wierzbowe) xopes d’aigua i picar les cames de l’adversari.  En aquest cas i segons la tradició, els nois que buscaven parella, intentaven picar amb el desmai mullat les cames de la noia que volien conquistar. Sembla que les noies tenien reservat per l’endemà dimarts de Pasqua, per poder perseguir els nois de la mateixa manera, com la seva implacable revenja.

Imatge: Font de Jaś i Małgosia, (Chiechocinek, 2014)

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.