FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

1 de febrer de 2015
0 comentaris

Berga

1 de Febrer 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havia cobert infinitat de cops la carretera de Barcelona fins a la Cerdanya … i el trajecte de tornada sempre et feia aturar per caravana tot just passat el túnel de Berga.  De nit, en aquells minuts d’espera, amb la mà enganxada a la palanca del canvi de marxes, i entre arrancades i aturades, hi havia temps de sobres per anar observant a mà dreta els llums de la ciutat, emboirats i malenconiosos d’aquells capvespres finals dels caps de setmana.

Molts cops pensava en com devia ser la ciutat de les Patums, però mai m’hi havia aturat expressament per visitarla.

Forces anys després d’aquelles anades i vingudes, he trepitjat fa poc els seus carrers, atapeïts de detalls arquitectònics, mentre l’aire suau i fresc alhora d’un inici de Novembre es barrejava amb l’olor de castanyes acabades de torrar.

He notat l’amable serenor d’una tarda de diumenge, he vist gent molt diversa pasejant i botigues obertes, algunes de modernes, però moltes amb l’encant de l’originalitat, artesania en fusta, en xocolata, o tendes de roba amb aparadors d’anys ja passats.

He vist jovent enjogassat, i avis cap a missa. I el recolliment d’un concert en una església, gairebé d’amagat.   He pujat fins al castell pel “trenca-cames” entre cases velles i horts a mig treballar … i al cim de la tortuosa escalinata he descobert imponent, el conjunt d’una Berga en majestat.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.