estirant del fil...

[No escrivim èglogues] · [Bloc intermitent]

10 de gener de 2014
0 comentaris

Albert Gimeno es fuma un puro…

Burxant la memòria i recordant el dimitit cap de premsa d’Interior… Ve de lluny la cosa. Quan ve de ponent aquest mal vent… i bufa fort encara. De periodistes amb porra i policies amb ploma… 

[Foto: extreta del perfil
de tuiter d’Albert Gimeno]

—-
[Extret de “Cròniques del 6” (2007)]

Coses que passen quan tot és ETA

Jarrai a Barcelona. Jarrai a Madrid. Jarrai a Astúries. Jarrai a Galícia. Jarrai a València. Jarrai a la sopa un cop més. Déu ni do amb el responsable d’organització de Jarrai. Quant estrès.

A Catalunya no se’n perden una. Jarrai al cinema Princesa brama Valdecasas; «els cadells de Jarrai» a l’Autònoma opina Álvarez Cascos; Jarrai i els Grups Y* a Sants al 12 d’octubre de 1999 pel sotsdelegat del Govern David Bonet; ETA a la desfilada antimilitarista segons Piqué; Batasuna mou els fils de la Contracimera de la UE a Barcelona, anuncia La Razón citant fonts ben informades. Som-hi!: pel broc gros que no ve d’un pam.

Des del dit acusador de «Prussià!» contra la Comuna de París al fantasma d’«és comunista!» de la cacera de bruixes, poc s’ha avançat. La tecnologia del Poder satanitza i crea estigmes. Aquí, per les nostres contrades, el dit inquisidor era el crit histèric de «són de Jarrai!». La teoria de la pesta i els apestats de bell nou, que rutlla amb força eficiència. Aquest ha estat el conte preferit per generar pors teledirigides i l’anatema central per criminalitzar qualsevol cosa que es mogués. Tot i que no cal ser politòleg per esbrinar que no s’ha de militar a Jarrai per anar a una manifestació, fer una barricada o enfrontar-se a la policia.

Fins i tot el 2005, quan Jarrai arribà a Sabadell, malgrat que fa anys que l’organisme estava il·legalitzat. En aquesta ocasió, és de Jarrai un menor de 14 anys que estava enganxant adhesius amb el lema «Estil Bustos? No, gràcies». És de Jarrai, però, només segons La Vanguardia.

L’Albert Gimeno s’ha tornat a lluir.

I Sabadell no és Hernani

David D., menor de 14 anys, ha estat detingut per posar adhesius contra l’alcalde. Sent exactes: enganxines contra l’estil de governar de l’alcalde.

Maniobra barroera de l’oficina de premsa de l’Ajuntament que canvia les tornes i presenta les víctimes com a botxins. Són els mètodes científics per canviar la realitat.

Més rebombori. A l’esclariment de l’escàndol contribueix solidàriament i decisiva l’Oleguer Preses que dedica el gol al menor. Però La Vanguardia ja ha dit que el jove dóna suport a Jarrai, perquè ha signat un manifest en defensa dels drets civils i polítics de la joventut basca davant un judici que és un atropellament jurídic. El que no diu i obvia deliberadament és que el manifest, el firmen també poetes com Kirmen Uribe, periodistes com Mariano Ferrer i mitja plantilla de la Reial Societat.

Els pares i els advocats del menor envien un burofax a La Vanguardia exigint el dret de rèplica abans d’emprendre accions legals. Es parla amb la periodista que ha escrit la nota, que esclareix que ella no ha fet la peça separada que parla de Jarrai. Les mans secretes de les redaccions. Circuit de rutina, segur: un policia truca en Gimeno i li diu: «El xaval ha firmat tal manifest». L’altra es pensa que és un scoop exclusiu, però el manifest és ben públic i és a internet. Per acréixer l’escàndol, Gimeno multiplica la connexió i escriu: «també dóna suport a Haika i Segi». Com si fossin tres suports diferents, quan es tracta d’un únic manifest pel judici Jarrai-Haika-Segi.

Jordi Juan, redactor en cap, comunica als advocats que es rectificarà una notícia força «desafortunada». I així ho fan un dissabte de maig.

I per enèsim cop, Jarrai es torna a esvair.

  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.