Esperanto*Cat

El bloc de l’Associació Catalana d’Esperanto

“La màfia catalana” desembarca a Eslovàquia

el 12 al 20 de juliol va tenir lloc a la ciutat eslovaca de Nitra l’Escola d’esperanto d’estiu organitzada pel col·lectiu Edukado@Interreto (E@I) (Educació@Internet). Hi han participat 248 persones de 29 països diferents, d’entre els quals 12 eren catalans, un grup força gran, que de seguida va ser batejat carinyosament com “la kataluna mafio” (la màfia catalana).

Com de costum, els participants han fet classe pels matins en sis nivells d’ensenyament (des de l’A1 fins al C2). La novetat d’enguany ha estat l’interessantíssim curs de literatura i escriptura en esperanto que han guiat en Jorge Camacho i en Nicola Ruggiero. A la tarda es podien fer excursions o participar en xerrades sobre els temes més variats. Al vespre hi va haver els concerts de Jomo, Kimo i el grup txec No Problem (que també han cantat en esperanto), Martin Wiese i Kaŝi, l’invident alemany que va presentar per primer cop en concert les seves cançons amb un èxit aclaparador. Com va dir Peter Balász, organitzador en cap de l’esdeveniment: “ha aparegut una nova estrella en el món esperantista”.

En el marc de l’esdeveniment van tenir lloc els exàmens oficials amb una desena d’examinats. La participació de la colla catalana a la vetllada internacional ha estat destacada: la Noa Ayamí i en Martí Solé (amb d’altres amics) van presentar una cançó molt bonica, en Joan Clos va fer d’actor d’una manera molt brillant, i també molt brillant va ser en Martí fent de mim mentre en Víctor Solé feia un monòleg i la Maria Dolors Godoy declamava amb tot el cor un dels seus poemes.

Cal destacar la participació per primer cop de la Teresa Marbà i de la Paquita García. Amb la seva participació s’ha fet pal·lès que en el món esperantista hi ha lloc per tothom, ja que han rebut els seus diplomes escrits en Braille.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.