A tall d'invocació

blog d'Enric Balaguer

17 de setembre de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Festes en Gines

Va ser un dissabte bonic. Més de dues-centes persones hi acudiren. Molta gent de Gines dispersa va aprofitar l’ocasió per trobar-se. I recordar altres èpoques… Temps era temps, Gines feia una festa ben gran. El dissabte va ser només un recordatori d’allò que va ser. I va ser una invocació del que es feia en el passat. Recuperar una tradició és una forma de mostrar respecte pels avantpassats i d’amor a la terra.

Poques paraules semblen tan desprestigiades com "tradició", i poques són tan importants per explicar-nos la realitat social. Ho vulga o no, l’ésser humà és un ésser tradicional, perquè tot ho heretem des del propi cos al nostre patrimoni. Passant per la llengua, la cultura, etc. Tradició ve de "transmittire", transmetre. Es tracta del pas d’unes generacions a d’altres, d’unes persones a unes altres.

  "La nostra força prové d”on procedim i de la història del nostre poble. Creiem en nosaltres perquè respectem i admirem els nostres avantpassats" escriu Moussa Ag Assarid, el tuareg al qual em referia en una anotació de la setmana passada. Em semblen unes paraules rotundament sàvies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!