Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

27 de setembre de 2007
2 comentaris

Blocaddicte (12): Pere Muñoz

 

Una taula de luxe a Prada de Comflent en el marc de la Universitat Catalana d’estiu: Josep Sànchez Cervelló, Joaquim Montclús, Pere Muñoz i Roc Salvadó

No conec personalment Pere Muñoz, malgrat les nostres afinitats ideològiques i el fet que segueixo la seua dilatada carrera política des de fa anys. Actualment és alcalde de Flix per ERC (ho havia estat anteriorment amb una edat molt jove representant el PSUC) i va ocupar el càrrec de president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre durant la passada legislatura. No cal dir que és un dels pesos pesants de la formació republicana a les comarques centrals dels Països Catalans. 

El gran mèrit del seu bloc (http://blogdepere.blogspot.com/) és que ens posa al dia de la vida cultural de Flix, de la seua gent més "il·lustre", i de les activitats quotidianes de la població. De vegades, hem criticat el fet que molts polítics només utilitzen el bloc com a eina electoral i l’aturen el dia immediatament després d’haver-se fet públics els resultats, o del fet que només escriuren sobre política per tirar-se els trastos els uns als altres. Això passa, i a casa nostra també (no cal dir noms, però me’n ve més d’un al cap)!!! Novament hem d’aprendre a no posar  tots els polítics al mateix sac, perquè hi ha representants de diferents formacions polítiques que usen el bloc com a eina de reflexió personal, d’autorealització,  i en fan un ús excel·lent amb la defensa agosarada dels seus ideals i de la seua població respectiva. Aquest és el cas del bloc de Pere Muñoz de Flix, que s’actualitza amb molta freqüència, i d’altres que no segueixo tan assíduament.

Pere Muñoz ens parla sovint de llibres, donant fe de la seua cultura llibresca. Homenatja ara i adés la figura d’Andreu Carranza, un dels flixancos il·lustres i dels grans novel·listes del panorama literari català actual. Dóna publicitat als autors del Matarranya que estan realitzant una magnífica tasca envers la recuperació literària de la llengua catalana. Ens dóna informació sobre el terme de Flix, sobre la situació mediambioental o sobre la revista de l’institut. Parla sovint de la història de Flix, de la dels seus edificis emblemàtics, com a mostra de la seua passió del passat col·lectiu. Un dels seus darrers posts estrella fa precisament cinc cèntims dels fets històrics de l’11 de setembre a Flix, ens aporta tota mena de dades per donar a conèixer la importància estratègica que ha tingut la població històricament.

Al mes de març passat, des del programa "Lletres Ebrenques" d’Antena Caro vaig homenatjar el Flix literari, després d’haver entrevistat l’esmentat novel·lista Andreu Carranza. Vàrem parlar de la trajectòria dels mitjans de comunicació locals, i vàrem difondre l’obra d’altres autors de renom com l’amic Albert Guiu, un altre excel·lent poeta que està realitzant una meritòria carrera literària. Pere Muñoz en va fer esment en el seu bloc, com fa esment de qualsevol cosa per la qual Flix és notícia.

Darrerament tinc una altra vinculació amb Flix. La meua dona, professora de català, treballa a l’IES de Flix des del mes de setembre, ja hi havia estat anteriorment durant un mes el curs passat. Val a dir que Pere Muñoz és professor d’història a l’esmentat institut de secundària.

I seguiríem parlant de coses del poble i de les relacions personals amb flixancos (Xavier Vega és una de les persones que segueix  la meua modesta activitat literària de més prop). Voldria acabar, com sempre, recomanant aquest bloc i posant-lo com a exemple de bloc cultural, informatiu i local a la vegada. Que tingui llarga vida!

  1. Tot i que no ens coneixem personalment, aquest món del blocs ens ha permés coneixer-nos virtualment. N’he sentit parlar de la teua pasca i segueixo el teu excel.lent bloc, segutrament un dels millors de la blocosfera ebrenca. Enhorabona!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!