Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

11 de gener de 2019
0 comentaris

El meu 2018 (2)

En l’àmbit docent he de destacar l’èxit de l’intercanvi amb l’IGS Sassenburg, de Gifhorn (Baixa Saxònia), en el quan van participar 27 alumnes, fet que ens ha permès consolidar l’ensenyament de l’alemany al centre. Tanmateix, tres alumnes nostres de 4t d’Eso van tornar a ser vencedors del Debat del Tortosa English festival que els va permetre anar a Gal.les a l’estiu durant tres setmanes de manera gratuīta; mentre que 1 de 4t d’Eso i una de 2n de batxillerat van endur-se el premi de relats de tertor en anglès de l’institit Despuig. Vaig tutoritzar el treball de recerca en anglès, molt ben elaborat, sobre el pintor tortosí Frederic Mauri de l’alumna Alina Malik. Finalment, entre les activitats dels alumnes de la tutoria del batxillerat artístic destacarem el vídeo d’homenatge a Langston Hugues, poeta del Harlem Renaissance, i la revista en anglès que aplegava un tecull biografic breu de 50 artistes ebrencs i ebrenques.
Des de la regidoria de cultura i patrimoni ens hem dedicat a promoure la figura del pintor Francesc Llop amb l’adquisició d’un quadre i la realització de diversos estudis sobre la seua figura. Hem continuat també amb la promoció del patrimoni històric medieval, mitjançant la realització de nombroses visites guiades a la torre de Font de quinto. Vàrem comptar amb unes extraordinàries “Jornades del patrimoni medieval” que ens va permetre donar a conèixer el camp de treball arqueològic a redós de la Casa del Prat. Hem participat activament en els actes de commemoració dels 80 anys de la Batalla de l’Ebre, amb l’elaboració de 2 projectes d’interpretació. Hem incrementat notòriament el fons llibresc de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill.

Personalment l’any que hem deixat enrere ha estat altament marcat pel meu tercer viatge a la ciutat de l’Alguer, la nostra i meua Barçaruneta. Vam tenir una estada veritablement sensacional amb la coneixença de molts impulsors de la cultura algueresa actual: els poetes Guido Sari i Antoni Canu, el cantautor Àngel Marescas, membres d’Òmnium cultural de l’Alguer, de l’Obra Cultural de l’Alguer, de la Plataforma per la llengua, i de l’escola d’alguerès Pasqual Scanu. Vam poder conèixer personalment persones que havien rebut el premi d’Actuació cívica de la Fundació Carulla com: Antoni Martinelli, Guido Sari o Irene Coghene (la qual li va ser atorgada el mateix any que a mi). Hem de remembrar igualment els amics Antonio Sotgiu Canelles i Maureddu Mulas, que ens van fer molt grata la visita. Vàrem gaudir de l’ambient cultural alguerès i d’una gastronomia exquisida. Sens dubte, un viatge irrepetible el qual vaig relatar abastament en els meus escrits al bloc de vilaweb, el qual era la nostra assignatura pendent. Tanmateix, endegaré un parell d’estudis literaris d’interès sobre varis autors algueresos properament.

Vàrem fer l’habitual excursió a Andorra on tenim les claus d’un pis propietat d’uns familiars. Al país pirinenc sempre aprofito per fer llargues caminades i per adquirir llibres d’autors andorrans, que m’apropen a un fet literari interessantíssim. El viatge familiar va ser a Portugal enguany, durant el qual visitàrem Évora, Setúbal, Lisboa, Sintra i Coimbra. Vaig poder pracrticar força el portugués, el turisme lingüístic sempre m’atrau! D’altra banda, també hem pogut realizar dos sortides culturals curtes al Castell templer de Montsornís, prop d’Artesa de Segre i la Colònia Güell durant la nostra estada a Torrelles del Llobregat. Els viatges signifiquen aprenentatge, desconnexió, lleure. Tant de bo aquest 2019 sigui igual de fructífer en aquest aspecte!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!