L’AZNAR REBEL

Deixa un comentari

Del bloc Diari de l’Absurd d’en Toni Dalmau

Una noia embarassada de set mesos i un noi van morir dissabte a la matinada en un accident de trànsit a Jaén. La seva moto va ser envestida per un cotxe conduït per una dona que va donar positiu al ser sotmesa al test d’alcoholèmia. La conductora, que ha passat a disposició judicial, tal vegada forma part d’aquell grup de persones tan segures d’elles mateixes que quan algú planteja els perills de la carretera esgrimeixen el discurs de la llibertat individual:

?Les copes de vi que prenc, deixi’m que me les prengui tranquil·lament; no poso en risc ningú?

Els tres protagonistes del drama de Jaén -la que s’agafava etílicament al volant convençuda que no posava en perill les vides de ningú i les seves dues víctimes- van ser a temps d’escoltar dijous la mateixa frase pronunciada a Valladolid per l’expresident del Govern espanyol, José María Aznar.

I també en va deixar anar alguna més: ?No m’agrada que em diguin: ?No pot anar a tanta velocitat’, ?no pot menjar hamburgueses tan grosses’ o ?se li prohibeix beure vi’; deixi’m que decideixi per mi mateix, que en això consisteix la llibertat?.

A Aznar li acabaven d’atorgar la medalla d’honor de l’Acadèmia del Vi de Castella-Lleó i va optar per barrejar l’alcohol amb la carretera i amb la política, un còctel imprudent en un personatge públic que, per sentit de la responsabilitat, no hauria de permetre’s frivolitzar mai amb un tema com l’accidentalitat viaria. Ni les 3.000 víctimes mortals de l’any passat ni les seves famílies ho entendrien.

Podria ser que aquests deliris ?lliberals? del polític conservador, aquest atac a tota norma de trànsit, li vinguin d’aquell juliol del 2003 quan el seu fill gran va ser denunciat per la policia italiana per circular amb un Porche a 160 quilòmetres per hora per una carretera entre Florència i Pisa on la velocitat era limitada a 90. El president del govern espanyol es va haver d’empassar aquella humiliació familiar i ara, quan ja no té càrrec públic, ha brollat a la superfície l’Aznar rebel amb perfum antisistema, l’Aznar que quan en un dels seus viatges als Estats Units li atorguin la medalla de l’Associació Nacional del Rifle, reivindicarà el dret de tots els ciutadans del món lliure a anar a l’hipermercat, a l’escola o al gimnàs amb una pistola a la butxaca. ?Que en això consisteix la llibertat?.

Aquesta entrada s'ha publicat en Sense categoria el 7 de maig de 2007 per Josep Arasa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.