22 de desembre de 2006
Sense categoria
0 comentaris

3 mesos de pròrroga

Aquests últims dies de l’any estan sent moguts en temes lingüístics (per no variar).
L’amenaça que plana sobre Ràdio 4 i les emissions en català de RTVE en són un dels motius. Una amenaça que no només atempta contra la pluralitat que consagra la (seva) Constitució, sinó contra la "LEY 17/2006, de 5 de junio, de la radio y la televisión de titularidad estatal" que també parla de pluralitat lingüística quan diu, per exemple, en el seu article 3, que en l’exercici de la seva funció de servei públic, la Corporación RTVE haurà de: (…) "e) Promover la cohesión territorial, la pluralidad y la diversidad lingüística y cultural de España." o "g) Editar y difundir canales radiofónicos y de televisión de cobertura internacional que coadyuven a la proyección hacia el exterior de las lenguas y culturas españolas" (…) o "j) Apoyar la integración social de las minorías y atender a grupos sociales con necesidades específicas."
Sembla mentida, però ni ells fan cas de les seves pròpies lleis!
Ara entrem en període de pròrroga (3 mesos) i, després de sentir que si ja hi ha TVC no cal més, encara podria ser que acabéssim pagant dues vegades per mantenir Sant Cugat (com a contribuents espanyols que paguem RTVE i com a catalans perquè la Generalitat assumeixi una part del cost).
No només no es tracta d’això, sinó que hauríem de ser capaços d’articular mecanismes que ens garanteixin el compliment de la llei en millors condicions que fins ara. Vull dir que RTVE s’ha de fer càrrec de les desconnexions com fins ara, però en tot l’àmbit lingüístic. Vull dir que RTVE, com a empresa pública, ha de fer palesa la pluralitat lingüística de l’Estat a tot l’Estat, és a dir, sense desconnexions i en horari no marginal: programació en català per a tota Espanya.
El tarannà del PSOE el coneixem. Ara es tracta de veure si el nostre Govern és capaç de parar-li els peus i invertir la tendència. Clar que, si no els empenyem una mica, poc que en traurem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!