4 de setembre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

ICV ? Conca de Barberà anima a participar a la Via Catalana

Els companys d’ICV de la Conca de Barberà m’han fet arribar aquest Manifest. Com que hi estic plenament d’acord, us el reprodueixo:

ICV – Conca de Barberà anima a participar a la Via Catalana

Iniciativa per Catalunya Verds, i abans el PSUC,  ha estat implicada des de sempre en la lluita per la plena recuperació dels drets nacionals de Catalunya, que sempre hem entès indestriables dels drets socials. I per això, som conscients de les dificultats amb què s’ha trobat històricament Catalunya en el seu procés de construcció nacional i que es basen, com ho hem pogut constatar recentment, en la no acceptació per part de l’Estat de la sobirania nacional del poble de Catalunya.

Recentment, aquestes dificultats es van posar de manifest amb tota la seva cruesa en la campanya contra l’Estatut, que va ser aprovat pel Parlament de Catalunya i refrendat –malauradament, un cop retallat pel Congrés dels Diputats espanyol- pel poble de català, i molt especialment amb la posterior sentència del Tribunal Constitucional, que va comportar una important retallada dels avenços socials i nacionals recollits en el text.

Aquesta sentència va representar un cop de porta gairebé definitiu a les aspiracions d’un ampli sector de la societat catalana de trobar un encaix adequat de Catalunya en un Estat espanyol que reconegués i acceptés la seva diversitat. Per contra, ens trobem immersos en un procés de recentralització,  que ha estat dut a terme pels diferents governs de l’Estat, i que es posa de manifest en la impossibilitat d’assolir un tracte fiscal que superi l’espoli econòmic que històricament ha patit Catalunya o també en els continuats atacs a la llengua catalana i al model d’escola, que només busquen trencar la convivència i la cohesió de la societat catalana.

Davant d’aquesta situació, la societat catalana s’ha manifestat de manera majoritària en favor al dret a decidir democràticament el seu futur. Avui hi ha una majoria social que rebutja radicalment aquest procés de recentralització, els atacs contra la llengua i la cultura catalanes i l’actual marc autonòmic, que no reconeix ni la personalitat nacional de Catalunya, ni la plena voluntat d’autogovern i que no garanteix els recursos econòmics que en justícia ens corresponen. Aquesta majoria social es va posar de manifest en la multitudinària manifestació de la Diada de l’any passat, organitzada per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), i té continuïtat en l’organització de la Via Catalana aquest 11 de Setembre, que s’ha de convertir en un clam unànime pel nostre dret de decidir el nostre futur com a poble. “Volem votar!” ha estat el lema recollit per l’ANC i que representa el punt de confluència de les diferents sensibilitats existents en la societat catalana sobre quin ha de ser el nou estatus de Catalunya en relació amb l’Estat espanyol.        

Ara, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, des d’ICV-Conca de Barberà ens reiterem en el nostre compromís amb el dret a l’autodeterminació del poble català, que actualment es concreta en el dret a decidir i en la necessitat d’exercir aquest dret com a únic camí per resoldre democràticament el conflicte obert amb l’Estat i avançar cap a la plena sobirania de Catalunya.

És per això que animem els afiliats, els simpatitzants d’ICV i tota la ciutadania de la Conca de Barberà a participar activament en la Via Catalana organitzada per l’ANC, amb qui compartim l’objectiu comú de poder realitzar una consulta sobre el futur polític de Catalunya i l’assoliment d’un estat propi que permeti establir lliurament la relació amb l’Estat espanyol i amb Europa.

ICV-Conca de Barberà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!