5 de setembre de 2006
Sense categoria
0 comentaris

Fiesta de la Mercedes

Acabo de veure a la web de l’Ajuntament de Barcelona que l’escriptora madrilenya Elvira Lindo serà la pregonera de les festes de la Mercè d’enguany.
No sé si és que em falta un xic de cultura llibresca, però no em sona més enllà del Manolito Gafotas de Carabanchel i del diari El Pais, però no hi fa res.
El que no acabo d’entendre és que el pregó de la festa major de la capital de Catalunya s’hagi de fer, perquè sí, en espanyol (i sense traducció per als indígenes, diuen). No acabo d’entendre que diguin que promouran el català entre la nova immigració i els demostrin que no cal que s’hi esforcin… No ho sé, hi ha alguna cosa que se m’escapa en aquest disseny… si no és que… les banderoles! les banderoles que he vist al carrer quan anava cap a casa deien: Embolica’t a la Mercè! I és clar que sí! L’embolic Clos, l’embolic Maragall, l’embolic Montilla… Amb un embolic així fins i tot la llengua se’ls embolica!
Potser és que no he viatjat prou i no sóc tan cosmopolita com ells, però no recordo casos semblants en països del nostre entorn.
Encara que només sigui per respecte (la vergonya sembla que l’han perduda), que s’ho facin mirar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!