Feina de sapa

Apunts d'Enric Blanes

El valor de les parades

Publicat el 7 de maig de 2016 per eblanes

Ser al carrer informant els nostres conciutadans té un valor enorme. Per començar, la gent ens veu, veu independentistes actius per tot el país, de forma constant, amb més presència que qualsevol partit polític o qualsevol altra organització. Les parades informatives continuen sent una de les millors maneres d’acostar-nos a les persones que encara no ens coneixen, que dubten, que són reticents. Els fulls que repartim fan rumiar –la meva experiència és que gairebé ningú els llença, i que n’hi ha molts que els agafen i els llegeixen. Hi ha gent que pregunten obertament i escolten. Hi ha converses. La independència, també la guanyarem enraonant amb tothom.

Els qui gosen parlar amb nosaltres constaten que el que defensem és pura democràcia, i que som un moviment cívic radicalment pacifista. És veritat que hi ha també anècdotes i algun avi que li puja la tensió… Comptat i debatut, el saldo és molt positiu. Hem vist que on l’independentisme creix més és on hem estat fent parades informatives setmana a setmana, a llocs com la Marina de Sants. Els resultats electorals d’aquests barris no criden l’atenció, perquè el primer partit continua sent un partit unionista –ningú para compte com hi ha anat augmentant el vot independentista, des d’una posició marginal fins a convertir-se en la segona força. L’erosió de l’unionisme hi és constant. Ara l’Assemblea fa multiparades, de gran efecte, i la colla de picapedrers de Sants-Montjuïc munta parada quinzenal fora del districte, a Bellvitge, amb els amics de l’ANC de l’Hospitalet de Llobregat.

Tot llarg viatge comença fent un primer pas –la conquesta de la majoria social també va començar amb una assemblea territorial muntant una parada informativa on l’independentisme no rebia cap vot, on ara continua sent minoritari, però ja és segona força.

Publicat dins de General i etiquetada amb | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.