Els dies i les dones

David Figueres

PARAULES QUE CREMEN EL FOC

Ja es una cita obligada. Cada 15 de novembre, a tot el món, es commemora el Dia de l’Escriptor Empresonat. Un dia en què es recorden tots aquells escriptors que esperen a la presó la seva llibertat.

Però no només els que estan tancats en una presó amb murs i barrots. Les presons també poden ser amenaces, impossibilitat de publicar; haver d’estar lluny de casa per força. Aquestes presons també cal tenir-les en compte.

Enguany el PEN Català ha avançat la celebració d’aquest Dia de l’Escriptor Empresonat. Fent gala de la seva voluntat d’abastar tot el territori de parla catalana, el seu àmbit natural d’actuació, els dies 23 i 24 d’octubre hi va haver actes a Mallorca. Entre aquests actes, el lliurament del Premi Internacional Veu Lliure-PEN Català. El guardó, que enguany arriba a la seva tercera edició, va recaure en l’escriptor del Txad Koulsy Lamko.

Aquesta setmana se celebraran els actes a Barcelona. 

El dimarts dia 30 hi haurà un debat :”Escriure des de l’exili” amb el mateix Lamko i el nou escriptor acollit pel PEN Català, el palestí Basem Al-Nabris. L’escriptor Salem Zenia farà de moderador.

Dimecres 31 a l’Horiginal, tindré l’honor de presentar al Koulsy Lamko i el recital que ens oferirà: “Pois sucré, polvo de vida” (Pèsols dolços, pols de vida)

En aquest enllaç podreu tenir tota la informació dels actes.   
   



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de PEN Català per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent