Els dies i les dones

David Figueres

HUGOENEA

L’abril del 2009 la Euskal Idazleen Elkartea (Associació d’Escriptors bascos) va signar un conveni amb la població de Pasaia per tal de posar en marxa un projecte: la Casa de l’Escriptor. Hugoenea va ser el nom escollit en homenatge a Victor Hugo, que va passar una temporada en aquesta localitat de Gipuzkoa. Hi ha una casa museu que ho recorda.

Aquest projecte consisteix en la cessió d’un petit apartament a Pasaia, concretament a Donibane, un dels barris d’aquesta petita població costera del Cantàbric, per tal que un escriptor que s’expressi en basc o en qualsevol altra llengua minoritzada -el català entre elles- pugui fer-hi una estada d’un màxim de 15 dies per treballar en un projecte literari. El pis gaudeix de totes les comoditats a més hi ha un ordinador, impressora i accés a internet.

Vaig saber d’aquesta beca a través de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i com que tinc entre mans un assumpte literari d’una certa volada, vaig trobar que seria perfecte passar una setmana una mica enretirat del món per tal de treballar-hi amb intensitat.

Tal i com demanen les condicions per accedir a l’estada, vaig enviar un currículum, una mostra del projecte i una presentació del mateix.

Fa mesos que vaig rebre la confirmació que el meu projecte literari havia estat acceptat i que per tant, en les dates que indicava, podria gaudir d’aquesta estada a Euskal Herria.

La setmana que ve, doncs, l’endemà de la Diada, agafaré el tren cap a Donostia i d’allí en bus fins a Pasaia. M’hi estaré fins l’altre diumenge.

Ja us ho explicaré.

(Si no l’erro, crec que el piset és als balcons verds que es veuen a l’esquerra d’aquesta imatge de Pasaia)



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ofici de tenebres per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent