Els dies i les dones

David Figueres

EXCURSIONISME DOMÈSTIC

La plana del llençol de sota, la delimita a tramuntana, el pujol arrodonit del coxí. S’hi pot accedir, fins al capdamunt, per un corredor estret i prim que conforma el cobrellit encavallat damunt. El cobrellit descriu una cresta en perpendicular al coixí. El pijama, totes dues peces, inclinen la pujada que va augmentant de pendent cap al sud fins gairebé arribar a la meitat del llit, el lloc més alt dels replecs de la roba desfeta.

El cim és de difícil accés. Una fondalada, just a la falda, la fa perillosa si es vol fer per aquest ruta. Però una vegada a dalt, com que és una llenca plana, s’hi poden admirar grans vistes de tot plegat. El pitjor seria intentar l’ascens per l’altra banda, llavors ens trobaríem amb una paret llisa de dalt a baix. Només es podria atacar si tenim experiència en l’escalada.

Si no es vol fer l’excursió per aquesta ruta, també es pot triar fer-la per un altre lloc. S’ha de travessar tota la plana del llençol de sota fins a mig llit, vorejar un mitjó que fa una petita vall, i llavors, a l’esquerra, és a dir, a llevant, un pronunciat enfilall, també hi mena al capdamunt, però l’ascens és més costerut.

De tota manera, si voleu fer-me cas, el millor és deixar-se de muntanyes i anar fins a tocar els peus del llit per endinsar-se en les meravelles que guarden les mànigues de la bata d’anar per casa, tota una descoberta que no surt a les guies. Una delícia, us ho ben asseguro.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Quadern d'atzars per dfigueres | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent