Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Gran descobriment: els dolços de nadal més bons, amb diferència

Enguany m’he emportat una gran sorpresa en descobrir els que, sens dubte, són els dolços de nadal més bons que he tastat mai. Normalment no m’agrada massa el dolç, i mai m’agraden els assortiments aquells que s’inclouen als lots d’empresa (i que ara que sóc autònoma ja no tinc), aquells de ‘polvorones’ i ‘mantecados’ farinosos i empalagosos. Es queden guardats d’un any per l’altre i al mes de novembre següent se’n van a la brossa.

Però el que he pogut tastar des de fa un dies és d’una altra dimensió. Són pastissets artesans farcits de moniato, rovell d’ou o cabell d’àngel, que es desfan literalment dins la boca i deixen una sensació quasi orgàsmica que dura una bona estona. No els busqueu per a aquests dies: sembla que cal encomanar-los amb mesos d’antelació.

I tot això on? A Ontinyent, a la pastisseria Teodoro Mora, que jo desconeixia fins fa ben poc però de la qual ja em declare fan incondicional. Per l’any que ve pense encarregar més d’una caixeta!

(P.S.: En el segon lloc del rànquing dels dolços de nadal estan les ‘anous’ amb massapà i el tronquet de xocolata i ‘carabassat’ que fa ma mare des que tinc memòria, i dels quals hauria d’espavilar-me a aprendre la recepta!)



  1. Per favor apòstata, la recepta dels anous que no se t’oblide, jo també n’estic interessada. Ma "güela" en feia i ma mare ja no se’n recorda.
    Salut i bones festes alcoianes. Enguany tornaré a fer-vos la visita pel Tirisiti

  2. Mmmmm! Mel.
    Aquests pastissets que dius també es fan a Menorca.
    De quantes fruites el fa ta mare, el carabassat? Jo n’he menjat fins i tot de meló. I això que el dolç tampoc m’agrada.
    A Mallorca hi ha un poble que es diu Muro (com al País Valencià) i s’hi fan bones carabasses, i molta gent encara fa el carabassat de carabassa, que és, ni més ni menys, el cabell d’àngel. El cabell d’àngel fet en casa és extraordinari. Si pogués, et duria una ensaïmada farcida amb cabell d’àngel autèntic.
    Bones festes apòstata, encara que no vagis a missa. Jo tampoc, però em podria morir si avui vespre no sentia cantar la Sibil·la.
    L’HIDROAVIÓ APAGAFOCS

  3. Jo tampoc no sóc golós, però els dolços de ca Teodoro Mora són insuperables. Quan he començat a llegir el text ja pensava a replicar-te que a Ontinyent es feien els millors dolços, però he vist que tu mateix ho deies. (Ep! els millors és un dir, però si no ho són caldria discutir-ho molt).

  4. Jo vaig viure els Nadals de la infància a la pastisseria de ma tia, al poble, i per a mi si no hi ha dolços fets a casa no hi ha Nadal. Els meus dolços estrella: els pastissets d’anís, els pastissets de moniato, i la casca. No concep un Nadal amb dolços comprats a una pastisseria… però després d’aquest post fa ganes d’apropar-se a Ontinyent, certament!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent