Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

El canyaret de Google Images

Fa un parell de dies va aparèixer a un mail obert de Vicent Partal la paraula ‘canyaret’, per a mi d’ús molt habitual, i em vaig sorprendre en veure que pel nord és un mot bastant desconegut (si més no entre la gent que vaig tindre al voltant aquell dia).

Per als qui podeu desconèixer el significat: disputa de crits, avalot. Sovint, però, els crits són més aviat metafòrics. S’usa molt en l’expressió ‘s’ha armat un canyaret’ en referència a algun embolic político-periodístic. Exemple: ‘Quin canyaret han armat els del PP valencià amb això de la llei urbanística’.

El cas és que pensant en parlar de la paraula, he entrat a Google Images, font de la major part de fotos que pose en en bloc després de buscar molts relacionats amb el tema del que parle. Resultat: fotos de construcció d’edificis, com la que veieu ací dalt. On no arriba l’especulació immobiliària???

P.S.: A Sant Joan d’Alacant hi ha un barri que es diu canyaret, originàriament de cases barates on s’hi van instal·lar immigrants de Baza (Granada) i Jaén. Per això ara el nom ha esdevingut ‘cañaré’.

P.S.2: El corrector dels blocs de MésVilaWeb no inclou la paraula ‘canyaret’.



  1. Doncs el corrector del firefox sí que la reconeix com a vàlida. La veritat és que aquest corrector és meravellós, m’accepta també les variants valencianes.

    No faràs servir l’explorer, veritat?. Ainssss.

  2. A lleida se’n diu canyeret al barri, o el que en queda, a tocar de la Seu Vella. És una part de la ciutat antiga. Jo he sentit a dir que encabat de la guerra de Successió (Xàtiva va quedar socarrada però Lleida va quedar trinxada) van prohibir fer cases amb pedra així que s’havia de recorrer al fang i canyes perquè no mai no es poguessin tornar a utilitzar les pedres per fer muralles. No sé que hi ha del cert. Val a dir que al pla de lleida pedra n’hi ha poca i les construccions barates eren fetes de fang (tàpia) o a tot estirar toves. Mil duros a que és derivat de les canyes usades per la construcció de baixa qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent