Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Humoristes als pregons de les festes de poble

Anit es va fer el pregó de les festes del Campello, a l’Alacantí. Jo només vaig veure una estoneta, en anar a buscar a ma tia, que estava en primera fila i es va engolir l’acte senceret. Dels seus comentaris i del que jo vaig escoltar resulta un relat que posa els pèls de punta.
L’alcalde (per cert, del PP) va ser el primer en interevenir, en valencià. Pitades immediates per part de turistes madrilenys, i comentaris del tipus “o habla en castellano o que le peguen un tiro”.
Més tard, l’actuació en castellà de l’humorista Jhonny García (qui deu ser aquest home?) amb moments inolvidables. Per exemple, comparava la situació a les escoles d’ara amb la disciplina que es tenia quan ell era xiquet, quan tots recitaven allò de “flores a Maria”. Va demanar al públic que recordaren aquells moments i ho recitaren, de nou, tots junts. I sí, sí, en un acte borreguil, bona part de l’audiència va seguir l’oració.
L’últim que vaig escoltar, just abans de marxar, deia més o menys així: “Ahora en las escuelas estudian idiomas, que está muy bien. Porque claro, antes en España todos hablábamos castellano y nos entendíamos perfectamente. Pero ahora, no. Ahora los gallegos dicen boas noites, y los catalanes bona nit, y así no hay quien se aclare si no estudia idiomas”.
I el públic reia, molt.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent