Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Hora de posar els papers en regla

Fa set anys i mig que vaig deixar València, però encara continue empadronada allà. I amb el domicili fiscal al pis que tinc al barri del Carme, entre d’altres coses, perquè així me’l desgrave.

Però ara que sembla que sé on em quedaré durant una temporada (els set anys anteriors han estat de tot menys estables), crec que ha arribat l’hora d’empadronar-me ací.

Així seré ciutadana de ple dret del municipi, tindré (supose) la targeta sanitària que em pertoca i deixaré de ser atesa com a ‘desplaçada’, votaré ací i (crec) podré accedir a programes d’ajuts i subvencions de la Generalitat de dalt (com els de l’Institut Ramon Llull per anar a festivals de cinema, que l’any passat no els vaig poder obtenir perquè estic censada al País Valencià).

I ja posada, aprofitaré per canviar tota la documentació on encara tinc una n i posar les dues nn, ara que ja m’ho he modificat a la partida de naixement.

El que no sé, ni sé on trobar la resposta, és si també podria canviar l’adreça fiscal ací dalt i seguir desgravant-me el pis d’allà baix com a primera residència…

Comentari 1: Algú sap d’aquestes coses???

Comentari 2: Ho tinc clar i estic decidida, però alguna cosa se’m remou quan pense que deixaré de ser ‘valenciana’ per fer-me ‘catalana’…



  1. Si resideixes aquí, el fisc entendrà que la teva primera residència és aquí. La deducció per habitatge habitual ha de ser aplicada sobre l’immoble on vius la major part de l’any.
    Amb la calculadora a la mà, sense tenir en compte totes les altres consideracions que pesen i molt, tal vegada t’afavoreix deixar alguna cosa tal com està i pagar entrada als festivals de cinema.
    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent