Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

Llibres.sí, llibres.no

Comence a empaquetar. Canvie de casa. I de comarca. S’enceta una etapa nova. I estic contenta i atrafegada alhora.

Ja fa dies que vaig recollint caixes. A la farmàcia, als contenidors, a la veterinària d’ací baix els dilluns, quan li porten la comanda. I ara ja vaig omplint-les.

I em torne a trobar de cara a la llibreria, amb desenes de llibres llegits, rellegits i sense llegir, i em pregunte si els vull tots, que si cal, que hi ha biblioteques, que si té sentit tindre’ls com a possessió.

I m’entra un dubte existencial així com els que té el Cuní de bon de matí.
Llibres.sí, llibres.no.

I me’ls mire i me’ls remire. En trobe un parell que sé que no tornaré a llegir i que no recomanaré a ningú. Els aparte.

Torne a mirar cap als prestatges, plens a vessar.

I comence a agafar-los d’un en un, els torque la pols, i a la caixa.



  1. Com tot a la vida, la gràcia està a saber triar quins adquirim i quins no calen i, com la vida mateixa, segur que ens equivocarem…

    A vegades mire la meua biblioteca i pense: “C…, no em cabran tots al taüt”. Però haurà estat un viatge a Itaca gloriós. I m’agrada imaginar quins llibres conservaran les meues filles i quins no els caldrà’n; però això ja serà la seua vida.

  2. estava fent el mateix i fent-me la mateixa pregunta. Però de moment només me’ls miro sense deixar-ne cap de banda, i això que ja no m’hi caben! Serà qüestió d’endreçar-los millor i fer més lloc, suposo.

  3. Cada dia prenent decissions: ja de bon matí un café amb llet o sense, un té amb llimona o amb llet?. Quan triem, sigui quina sigui la nostra tria, descartem una part. Què hem de fer d’allò descartat?

    És important saber decidir i està convençuda que la teva tria és l’encertada.Quan parlem d’objectes se’ns desperta aquella flaire romàntica, que teniem oblidada, i no volem descartar-ne cap. No és tan important acumular objectes, en aquest cas llibres, com tenir un bon recull en un llistat bibliogràfic o conservar aquells que ens evoquen records entranyables. En l’era de la tecnologia i les biblioteques públiques no cal que acumulem tot el saber als nostres prestatges!!

    Espero que facis una bona tria i comencis amb energia renovada aquesta nova etapa.

  4. i la d’un llibre és gairebé impossible, com si fos una “cosa” viva… La caixa és la veritable solució del dilema. Molta sort!. Una abraçada.

  5. Ai com t’entenc…

    En setembre vaig fer la mudança de Bcn a València… i quantes coses tenia. No m’ho podia ni creure, com es pot arribar a tindre tantes i tantes coses, i tants llibres… perquè a mi em costa desfer-me dels llibres.

    Sort amb la mudança!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent