Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

SGAE o no SGAE, aquesta és la qüestió

Estic en contra, que quede clar des del principi, de molts dels plantejaments i reivindicacions de la SGAE. Però ara que no la mire com a consumidora de cultura, sinó com a realitzadora d’un documental que ha de protegir alguns drets de la seua feina, no tinc clar què he de fer.

Perquè, si em registre, es suposa que ells vetllaran perquè se m’abonen uns drets d’autora per cada vegada que es faça un passe públic i, sobretot, si arriba a passar per alguna televisió. Però també és veritat que m’agradaria poder fer passes totalment gratuïts en alguns centres cívics o culturals, per als quals pot ser un impediment haver de pagar. I, de fet, alguns festivals ja avisen a les bases que no pagaran…

I jo em trobe amb poca informació, sense saber què fer ni per on tirar, i sense poder evitar que tot i plantejar-me seriosament formar-hi part, el nom de la SGAE em faça un repelús brutal.

Algú té més informació? O sabeu d’alguna alternativa real?
Perquè això dels creative commons sona bé, però, en la pràctica, no és quedar-te igual de desprotegida que si no fas res?

Ai, quina ignorància que tinc. I quines poques fonts de bona informació que hi ha sobre aquest tema…



  1. – “El furuto de la creación. Los derechos de autor de los creadores visuales.” Cristina Busch, J.Gutiérrez, M.Roig, Mariona Sardá. Fundación arte y derecho. Trama editorial.

    “Quien paga no és el autor. Los creadores de imágenes y suscontratos.” Consejo Asesor de Nuevas Tecnologías de VEGAP. Dels mateixos autors i editorial.

    Només pensa una cosa: que hi ha molt de morro que se’n aprofita de la feina que fas. No pensis que per drets d’autor hauràs de pagar un “porrón” de diners. No.
    Al carrer Muntaner amb Diagonal  (cantó mar) trobaràs les oficines del Registre dela Propietat Intel.lectual (per si et vols informar).

    Ara bé, sempre ets lliure de voler-los cobrar o no.

  2. Pots donar al teu documental una llicència creative commons, que et permet que qui en vulgui fer difusió no comercial no pagui, i protegeix els teus drets d’autora en cas contrari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent