Apòstata desficiosa

Ni d'ací, ni d'allà, ni d'una mica més avall

18 de julio

Ja, ja sé que el títol és en castellà, però és que sempre ho he sentit dir així. I això que, quan jo vaig nàixer, acabat d’estrenar el 1976, Franco ja havia mort i, per sort, no vaig viure cap “celebració” de la diada en qüestió.

Però el 1984, quan la família ens vam traslladar d’Alcoi a Sant Joan d’Alacant, aquella nova casa adosada -la primera en propietat que tenien els meus pares, que en casar-se havien anat a viure a un cinquè sense ascensor de lloguer- era al carrer… 18 de julio!!! I així ho havíem de posar a les cartes, a la fitxa de la bibilioteca i al carnet d’identitat.

Un parell d’anys després li van canviar el nom al carrer i va pasar a dir-se “maimona”, que tot i que sospitem que devia tindre alguna relació amb el Maigmó, mai no vam saber ben bé què volia dir.

En qualsevol cas, cada dia com el de hui me’n recorde. D’aquell carrer, de la camisa blava que conta mon tio Vicent que li posaven i com havia d’estar-se dret amb la solanera hores i hores amb els altres xiquets, tots obligats, del bust que van tindre a la plaça de Mutxamel fins fa pràcticament quatre dies… i de tot allò que no he conegut però he(m) de tindre present.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per desficiosa | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent