Del Sud

Crònica d'un llibre

6 d'octubre de 2011
Sense categoria
0 comentaris

‘Del Sud’, a qualsevol lloc

(Reproduïm pel seu interès el magnífic article que ahir va publicar @bel_zaballa a Vilaweb. Un escrit que reflexa a la perfecció l’esperit de la nostra iniciativa)

Els autors de ‘Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas’ comencen un ‘bookcrossing’ · Cada lloc ha estat molt pensat

Alguns dels últims exemplars del llibre ‘Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas‘ (Ed. Mina, 2007) emprenen aquesta setmana una aventura de ‘bookcrossing’ i, doncs, de final impredictible. Els autors, Antoni Rubio i Hèctor Sanjuan, n’alliberaran un cada setmana, en principi, fins a final de desembre. Ara, en aquest ‘bookcrossing’ tan important és el llibre com el lloc on es deixa: ‘Espais amb una significació especial, que ens permeten d’explicar coses i parlar d’allò que ens preocupa’, aclareix a VilaWeb Antoni Rubio.

La primera, i única, edició del llibre s’ha esgotat, però hi havia gent que el continuava demanant, per això Rubio i Sanjuan s’han decidit a alliberar els exemplars que en conservaven ‘i, de passada, fer servir el llibre per homenatjar determinades persones, col·lectius i moviments i denunciar tot allò que passa al nostre voltant i que no ens agrada’. Així, doncs, divendres n’alliberaran el primer exemplar a la plaça de la Mare de Déu de València. Què té de significatiu? ‘Darrerament hi hem anat a defensar l’escola pública, de qualitat i en valencià, a defensar el dret de veure TV3 al País Valencià o a demanar la dimissió dels nostres governants corruptes. També és el lloc on, cada dia 3, l’associació de víctimes de l’accident del metro homenatja els familiars morts i ferits i recorda el menyspreu amb què els ha tractat el govern valencià.’

Diu Antoni Rubio que totes aquestes iniciatives s’ajusten, d’alguna manera, a l’esperit de ‘Del Sud’, que ‘va nàixer com una part d’aquest moviment més ample de cultura de la resistència’. El llibre, publicat el 2007, explica els últims quinze anys del País Valencià a través de les cançons d’Obrint Pas.

Els llocs s’aniran anunciant cada setmana al bloc de Del Sud, de VilaWeb, i també a través de les xarxes socials: Twitter i Facebook. Segons Rubio, entre els espais que tenen pensats hi ha una escola pública, carrers dedicats a determinades persones, locals amb alguna significació especial, qui sap si algun concert de música… La majoria seran de la ciutat de València i d’algun altre indret del País Valencià, però també miraran d’alliberar-ne alguns exemplars al Principat.

El funcionament, és el propi del ‘bookcrossing’: deixen el llibre en el lloc anunciat perquè qui vulgui l’agafi. Pot llegir-lo, guardar-lo, regalar-lo, o què sigui, si bé els autors conviden a tornar-lo a alliberar ‘un cop llegit, de manera que el llibre no deixe de rodar’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!