PEDRES, MARS, OCEANS

la casa virtual d'un free-lance sense clients, d'un escriptor sense sou i d'un ciutadà sense estat.

26 d'agost de 2014
0 comentaris

MCDONALDS, LA INDEPENDÈNCIA I LA SOPA PORTUGUESA

Segons llegeixo a Vilaweb, els ¿periodistes? intereconòmics estan flipant perquè McDonald’s s’ha fet independentista. Segons sembla han decidit, en un publicitat en català, no incloure la paraula Espanya. Bé, és molt possible que més que una empresa independentista sigui simplement una empresa que vol guanyar doblers i se n’ha adonat que ara mateix la “marca Espanya” a Catalunya resta.

Cal recordar els nombrosos esforços que s’han fet arreu del territori per aconseguir que aquesta cadena de restauració ràpida etiqueti en català? Però més enllà de poder demanar un mc pollastre -per cert, algú ha mirat si aquest Mc Donald’s no és una americanització d’un independentista escocès anomenat Mac Donald, del clan dels famosos guerrers de les Terres Altes?- el nostre nivell d’independentisme és bastant minso.

Si algun dia som independents llavors sí que MC Donald’s haurà de fer un procés important d’adaptació al país (tranquils, el ketchup i la mostassa per fer les quatre barres ja els tenen). M’explico. A Portugal l’empresa va haver d’incloure sopes als seus menús. Per què? Doncs perquè els portuguesos, encara que estiguin a 40 graus de temperatura, generalment comencen el seu menjar amb una sopa (i de vegades l’única cosa que mengen és sopa). Tant és així que el negoci millor posat del centre comercial de Baixa-Chiado (on hi ha l’FNAC) és la Loja das Sopas, un fast-food de sopes que sempre té cua. Al Mc Donald’s de Portugal també pots menjar la McBifana, que ve a ser una espècie de “pepito de llom” loca. Com que McDonald’s és sobretot una empresa, ha decidit competir amb la resta d’establiments portuguesos oferint els mateixos productes.

I això és el que no han entès els intereconòmics: que Espanya ja no ven. I que als guiris els és igual la publicitat i en quin idioma la fan: ells ja van a can McDonald’s normalment. Als qui han de convèncer és als d’aquí. I amb un “Espanya” a la publicitat què voleu que us digui…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!