PEDRES, MARS, OCEANS

la casa virtual d'un free-lance sense clients, d'un escriptor sense sou i d'un ciutadà sense estat.

20 d'agost de 2014
0 comentaris

PERPINYÀ I ELS CONTROLS ANTITERRORISTES

La primera vegada que vaig arribar a Perpinyà, fa alguns anys, em va sorprendre la gran quantitat de policies que hi havia a l’estació de tren i com de ben armats anaven: amb la metralladora penjant i un posat d’atenció important. Em van demanar el DNI dues vegades. Amables però amb fermesa. Suposo que hi vaig arribar en un moment d’escalada de tensió i d’avís de possibles atemptats.

Aquesta vegada he agafat el tren per anar de Perpinyà a Girona (després de la vaga de serveis regionals que va convertir en odissea arribar a la capital Nord catalana des de Prada) i m’han sorprès dues coses: no he hagut de passar cap control de seguretat de la meva maleta i una vegada al tren no ha pujat en cap moment cap revisor a demanar-me el bitllet.

Sobre el segon fet no tenc cap explicació, però sobre el primer en tinc un de primera mà explicat per la responsable del punt d’informació: “ah, com que aquest tren va de cap a Espanya no cal control de seguretat. Si passa res ja no serà en el nostre territori nacional. Així estalviam diners i els dedicam a escorcollar bé els trens i els passatgers que van cap a França. No s’ho prengui malament, però les prioritats estan clares, no? En època de retallades no dedicarem esforços a la seguretat dels trens que surten del país, no?”.

He quedat ben satisfet, tenia una explicació i què voleu que us digui, en els darrers temps sembla que agafar el tren és bastant més segur que agafar un avió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!