PEDRES, MARS, OCEANS

la casa virtual d'un free-lance sense clients, d'un escriptor sense sou i d'un ciutadà sense estat.

18 d'agost de 2014
1 comentari

L’ENSENYAMENT DE LA HISTÒRIA I EL PAÍS

La universitat d’Alacant no tendrà en el proper curs cap assignatura sobre història del País Valencià. La notícia me la donen a Prada de Conflent i ràpidament motiva una cerca en l’oferta formativa de diferents universitats dels Països Catalans. A la Universitat de València només hi ha una assignatura introductòria a la història del País Valencià i a la de Castelló l’oferta es limita a les optatives. La Universitat de les Illes Balears té història de les Illes bàsicament dins l’oferta optativa. La Universitat Rovira i Virgili sí que la incorpora a les troncals, però per exemple a Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra només es pot estudiar de forma optativa i no obligatòria.

El panorama és desolador. Deixant de banda que crec que caldria unes quantes assignatures obligatòries en totes les facultats d’Història que fossin  Història dels Països Catalans (és a dir, la continuació en l’època moderna i contemporània de les assignatures que es fan a moltes universitats sobre la Història de la Corona d’Aragó), és brutal veure que hom pot llicenciar-se en història sense estudiar mai ni una sola línia de la història del país on s’arrela la seva universitat. Brutal.

I és clar, sense saber història els nostres ciutadans són de cada vegada més manipulables i tenen menys consciència crítica. Aquesta batalla crec que ja l’hem perduda.

  1. no ho crec… es tracta de desprestigiar la seva història i les seves relacions amb el món civilitzat (ells no ho són…). no poden anar a enlloc. no es poden presentar ni com a cultes ni com a gent que hagi contribuït a cap progrés: són la negació pura de la persona humana. segurament que els australopitecs eren més intel·ligents que les hordes castellanes… potser els podríem comparar amb els huns, però el problema és que els castellans no han desaparegut: això vol dir que són més malparits. només els catalans ens hem adonat d’aquesta situació perquè fa més de tres segles que ens crucifiquen amb l’ajuda del crucificat i la seva indesitjable descendència maricona i assassina…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!