Ara, País Valencià

Reflexions i experiències de la generació que ve

18 de novembre de 2009
Sense categoria
0 comentaris

‘Ara, País Valencià’, a Sagunt

El proper 20 de novembre, a les 19:30 hores, presentarem l’obra coral Ara, País Valencià a l’EspaiBLOC de Sagunt (carrer Cronista Chabret, 24 – baix). L’acte, organitzat per Fòrum morvedre.info, comptarà amb la presència de la saguntina Maria Josep Picó i del valencià Antoni Rubio, autors de dos dels articles del volum. Aquesta serà la tercera presentació del llibre coordinat per Jordi Muñoz i editat per la Universitat de València on participem, després de les que vam fer a Catalunya del Nord i a les Illes.

(Clickeu si voleu veure la nota de premsa que han fet els companys de Morvedre.info sobre l’acte)

Portada | Societat | Cultura | L’EspaiBLOC acull la presentació del llibre “Ara, País Valencià – Reflexions i experiències de la generació que ve”

L’EspaiBLOC acull la presentació del llibre “Ara, País Valencià – Reflexions i experiències de la generació que ve”

L’acte serà a l’espaiBLOC, plaça Cronista Chabret 24baix de Sagunt, el divendres 20 de novembre a les 19’30 hores i està organitzat per Fòrum morvedre.info i amb la col·laboració de A.C. espaiBLOC.
La Universitat de València i Valencians pel Canvi acaben de publicar el tercer i últim volum de l’obra ‘País Valencià, segle XXI’ que reivindica el llegat de Fuster. En aquest terç volum són les noves generacions de valencians, que no han viscut ni el franquisme ni la transició (com ara Xavi Sarrià i Feliu Ventura), que fan una reflexió crítica sobre el moment actual del nacionalisme valencià. Podeu llegir-ne la presentació de Jordi Muñoz.

Els autors que participen en aquest tercer volum són Dídac Botella, Pau Caparrós, Francesc Felipe, Adelaida Ferré, Gerard Fullana, Andreu Ginés, Xavier Ginés, Aitana Guia, Vicent Martínez, Enric Navarro, Sandra Obiol, Marc Peris, M. Josep Picó, Miquel Ramos, Antoni Rubio, Hèctor Sanjuan, Xavi Sarrià, Violeta Tena, Feliu Ventura i Francesc Vila. Podeu llegir els textos de Vicent Martínez i de Marc Peris

País Valencià. Segle XXI és un projecte pensat per activar el debat sobre el present i el futur del País Valencià, per estimular la maduració d’idees, l’articulació d’un pensament crític capaç d’aportar alguna cosa al necessari esforç col•lectiu per a la superació d’un moment difícil i alhora decisiu. La paràlisi econòmica, l’estancament i la regressió social, la pèrdua de crèdit de les institucions, la fallida moral, el rosari de casos extremament greus de corrupció, la ineficàcia de la justícia… tot plegat demana a crits una resposta social àmplia, la implicació activa dels ciutadans conscients i responsables, i una nova actitud de les forces polítiques progressistes. Les errades estratègiques, el desconcert, la inoperància i la temptació de situar-se en el marc conceptual, en l’univers de referències, de la dreta governant, justament quan fa aigües i assistim a un evident final d’època, resulten del tot alarmants.

És amb aquesta voluntat que s’han publicat els volums País Valencià, segle XXI i que inaugurem aquest nou instrument virtual que donarà compte de les activitats al voltant del projecte en curs, de les publicacions, actes i presentacions, i que permetrà l’accés a informacions i materials diversos d’interès.

Per a aquesta presentació contarem amb dos dels seus escriptors:

Maria Josep Picó (Sagunt, Camp de Morvedre, 1973), és una periodista valenciana. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com ara Televisió Valenciana, Ràdio Nou, El Temps o Mètode, la revista de divulgació científica de la Universitat de València. Des del 1998 és col·laboradora del diari Levante-EMV. El 2004 per posar en marxa i dirigir la revista de natura i ciència Nat, de l’editorial Sàpiens Publicacions. Imparteix classes al Màster de Comunicació Científica, Sanitària i Ambiental de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i publica articles d’opinió, ecologia i meteorologia en diversos diaris de l’àrea mediterrània del grup Editorial Premsa Ibèrica. També ha publicat El canvi climàtic a casa nostra (2007) i El planeta i tu. Idees per a cuidar el medi ambient (2008).

Antoni Rubio i Reverter (Esplugues de Llobregat, Baix Llobregat, 1978). Valencià d’adopció, treballa des de fa deu anys com a periodista en diversos diaris de València i es col·laborador de diversos programes de ràdio a emissores com Ràdio 9 o la Cadena SER. Ha sigut reconegut per la seva reivindicació de la dolçaina i de la música tradicional en general. Actualment, estudia Filologia Catalana a la Universitat de València. També ha publicat el llibre Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas (2007).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!