Antoni Escudero i Martínez

La sort se la busca un mateix

1 de juliol de 2016
0 comentaris

Discurs 30 anys de celebració Cal Sastre i inauguració Hotel La Fonda Cal Sastre – 30/06/2016

Bona nit a tothom,

President Artur Mas, Josep Companys, alcalde de Santa Pau, Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona Pirineu, Vicenç López, president del Patronat de Turisme de Santa Pau, Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa, David Mascort, amic i director dels serveis territorials d’agricultura, Gerard Xifra, president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Martí Sabrià, gerent de Blau Verd Hotels i Petits i Grans Hotels de Catalunya, Andreu Súbies, president de la Federació Catalana de Fútbol, companys i companyes, amics i amigues, bona nit.

Saludo i agraeixo feliçment en Jesús, amfitrió d’aquesta celebració, per haver-me convidat i donar-me l’oportunitat de dir-vos unes paraules. També saludo a la Margarida, la seva mare, la Maria i en Marc, els seus fills, i a l’Eva, que juntament amb en Jesús són la família Cal Sastre.

La celebració de 30 anys és la mostra d’una feina ben feta, de la professionalitat dels que estan davant, la continuïtat, la constància, la perseverança i l’esperit lluitador de la història d’un petit restaurant que neix l’11 d’octubre de 1985, Cal Sastre. Una petita empresa familiar que com les formigues han anat creant el seu petit imperi a Santa Pau, amb un restaurant, un hotel, apartaments turístics i ara la fonda. Una empresa familiar que ha crescut positivament, gràcies a l’aposta pel territori garrotxí i la seva cuina casolana, la volcànica.

Però senyors i senyores això no és perquè sí, això és gràcies a aquesta família que tenim aquí davant, liderant aquesta festa i fent-nos gaudir d’aquest paisatge i entorn natural. Una família humil, molt treballadora i honrada.

La Margarida, el pilar de la família Cal Sastre, una cuinera formidable, ambaixadora de la cuina volcànica, que juntament amb en Jaume, el seu marit i pare d’en Jesús, portaven els fogons del restaurant. Recordo les vegades que hi venia a menjar i en Jaume m’ensenyava els productes del seu hort, amb gran orgull i felicitat. Era un bon home i un autèntic amant de la terra i Santa Pau.

En Jesús, l’inspirador de tot aquest projecte, una persona i amic que amb el seu nervi és capaç d’aconseguir tot el que es proposa. Primer compaginava l’escola d’hostaleria amb la feina i després es va posar al capdavant de la sala de Cal Sastre, a on el seu do de relacions públiques ha fet que actualment tingui les parets plenes de fotografies amb personatges mediàtics i polítics de la societat catalana i del món. Molts d’ells avui entre nosaltres, perquè el seu caràcter afable i amistós fa que d’una coneixença d’un dia en puguis arribar a ser un amic.

Dies com avui són petites coses que s’han de celebrar i gaudir-les. Gaudir dels bons moments i aprofitar-los perquè els dolents ja venen sols. Sou afortunats de poder tenir tanta gent al vostre voltant que vulgui compartir amb vosaltres aquesta celebració dels 30 anys. Tingueu-ho present en tot moment.

Heu de mirar endavant, sempre amb positivitat i treballar perquè aquest nou projecte que heu construït, La Fonda Cal Sastre, sigui un èxit, que de ben segur ho serà perquè teniu un paisatge inimitable, una bona gastronomia, una fonda de qualitat, i sobretot, sobretot, vosaltres que sou el pilar d’aquesta gran família.

Bona nit i moltes gràcies,

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.