Antoni Escudero i Martínez

La sort se la busca un mateix

12 de desembre de 2014
0 comentaris

Discurs per a la inauguració de l’Espai Dalí a l’IES Ramon Muntaner de Figueres

Bon dia,

Saludo a l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, director de l’Institut Ramón Muntaner, Francesc Canet, i a tot el claustre de professors, director dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament, Albert Bayot, secretari general de la Fundació Dalí, Josep Lluís Peñuelas, regidors de l’ajuntament de Figueres, a totes les autoritats i professionals de l’àmbit de l’ensenyament, i als alumnes aquí presents.

En primer lloc vull agrair en Francesc Canet i a tot el claustre de professors de l’institut, per haver-me convidat en aquest acte. I per donar l’oportunitat a que el setmanari, Hora Nova, pugui participar en aquesta exposició, dedicada a un geni i personatge il·lustre de la ciutat, com ho era i és Salvador Dalí. Un emblema de Figueres que amb el seu art va aconseguir fer de la vila, una ciutat coneguda i nomenada arreu del món.

Dalí era un personatge que no passava desapercebut, la seva empremta era i és present a tot arreu i sempre deixava petjada,  així com la va deixar en aquest institut, que enguany i durant tot aquest curs escolar celebrarà el seu 175è. aniversari. Molts anys i molta història per commemorar. Aquest institut és un símbol de Figueres, que ha estat present en moltes batalles i molts canvis generacionals, i que es nota que s’ha sabut adaptar. Per tant us felicito i us dono l’enhorabona per poder continuar dur a terme la vostra tasca d’educadors, que tant difícil és en aquests moments.

Que Hora Nova sigui col·laboradora d’aquest espai, no és un perquè sí. El periodisme està lligat als àmbits de cultura i de l’art:

–          La cultura és el perquè de tot, del nostre passat, del nostre present i del nostre futur. És un element que hem de conservar perquè és el que ens fa créixer. I a través del periodisme en som coneixedors tant de la nostra cultura i història, com d’altres.

–          L’art en aquesta ciutat i en tota la comarca, el portem molt integrat en nosaltres. L’art dalinià de Salvador Dalí, tots sabem que és reconegut a tot arreu, gràcies a bons prescriptors com són els periodistes i alguns escriptors que ens transmeten molts detalls d’aquest art.

Nosaltres, Hora Nova, volem ser prescriptors de tot el que passa a la nostra ciutat i comarca. Volem formar part de tot el que és la cultura empordanesa, pròpia de l’Alt Empordà. Una comarca encisadora i atractiva per tot aquell que la visita. Formar part de projectes com aquest ens fa il·lusió i creiem que és un valor afegit pel nostre setmanari.

Actualment, la tasca diària dels mitjans de comunicació escrits és complicada perquè els temps han canviat, i la tecnologia ens està passant per sobre. El diari digital, a poc a poc està substituint el paper. Però tot i això, nosaltres creiem amb el nostre diari i en continuar apostant perquè la lectura en paper no s’oblidi ni s’abandoni. Un punt en comú entre els periodistes i els educadors que hem de seguir treballant-hi.

Encoratjo a tots els professionals de l’ensenyament d’aquest institut, i així al seu director, a seguir amb la bona tasca que esteu duent a terme. I que pugueu celebrar molts més anys per  continuar essent un emblema de la ciutat de Figueres.

Bon dia a tothom i gràcies.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.