Antoni Escudero i Martínez

La sort se la busca un mateix

26 de novembre de 2014
0 comentaris

Presentació de la I Trobada de treball del sector turístic i del comerç a Ripoll

Bon dia,

Alcalde de Ripoll, Jordi Munell, regidor de Turisme, Marc Grifell, regidora de Comerç, Magda Perramon, president de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, Fran Barroso, president de la Unió de Botiguers de Ripoll, Josep Maria Moreno, empresaris i empresàries del sector, bon dia.

Primer de tot agraeixo a l’alcalde i  a l’equip de govern de Ripoll, que m’hagueu convidat a aquesta I Trobada de Treball del sector turístic i del comerç, perquè com a representant dels empresaris del sector de les comarques de Girona, m’agrada ser present en actes que donen valor el turisme i ser-hi a tot arreu. Poder voltar, observar  i conèixer les diferents comarques de la província, per visualitzar de primera mà els recursos turístics que té cada població. I sobretot fer-ho amb polítics i empresaris que coneixen el territori de punta a punta, com sou tots vosaltres.

Però no formo part d’aquesta trobada perquè sí. Tot es va acordar en el marc del Dia Mundial del Turisme. Una festa anual, que ja es celebra des de fa onze anys, i que enguany es va celebrar el 29 de setembre. Una diada on la gastronomia hi és molt present, perquè els diferents col·lectius gastronòmics de la província, ofereixen tastets amb productes típics dels seus territoris. I el Ripollès amb l’Associació d’Hostaleria, ens va mostrar la qualitat de la gastronomia d’aquest territori.

A banda d’això és una diada en què el sector aprofitem per fer un balanç anual del turisme davant de les administracions: de com ha anat, què ens ha faltat, què hem de millorar i com ho hem de millorar, què volem de les administracions i com ho volem, així com què no volem. En definitiva i en major escala, és el que estem fent avui amb aquesta trobada, que té l’objectiu de cercar i analitzar si les accions de promoció que s’estan duent a terme són correctes.

I des del meu punt de vista, una trobada d’aquest format entre el sector públic i privat és molt positiva. Perquè el treball conjunt entre els empresaris i l’administració, és el format ideal per aconseguir que el nostre territori incrementi en visitants, en imatge, en la millora d’infraestructures, en la recerca de nous productes turístics.

Els empresaris som una font d’informació perquè coneixem de primera mà el sector, és la nostra feina diària, la nostra vida, el nostre entorn, ho és tot. Però necessitem de l’administració, sou qui controleu els fonts econòmics per poder fer promoció del territori. Per tant, sector privat i públic s’han de compenetrar i sobretot s’han d’escoltar. Així doncs, iniciatives com aquestes han de ser profitoses per aconseguir que el vostre territori sigui un destí emergent.

Per aconseguir-ho, és molt important el recolzament de l’administració sobre els empresaris, trobar sinèrgies entre les dues bandes i sobretot facilitar el màxim els tràmits burocràtics. Cercar el punt en comú perquè un emprenedor vulgui apostar pel vostre municipi i emprendre un projecte turístic, de la forma més senzilla possible. Els temps que vivim són complicats i les facilitats sempre són benvingudes.

Crec que esteu en la bona línia, segurament falta camí per recorre, però veig que amb aquesta jornada les ganes hi són. El que tracteu i parleu durant tota la diada, no ha de quedar aquí. Heu de treballar per aconseguir els fins establerts per tots vosaltres.

Us encoratjo a seguir endavant i desitjo que la jornada sigui profitosa.

Moltes gràcies per convidar-me.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.