Secundària Memòria

(Efectes restringits: bloc de l'Antoni Casals i Pascual) antonicasals@mesvilaweb.cat

Manifest de la Lliga per la Laïcitat: NO a les misses al Palau de la Generalitat

La Lliga per la Laïcitat demana a la Generalitat explicacions entorn la missa celebrada al Palau en la Diada de Sant Jordi       

Molt Hble. Sr. José Montilla i Aguilera
President de la Generalitat de Catalunya
Departament de la Presidència
Plaça de Sant Jaume, 4 (Palau de la Generalitat)

08002 Barcelona

Barcelona, 28 d’abril de 2010

Des del màxim respecte institucional volem expressar amb contundència el nostre rebuig al fet de commemorar la diada de Sant Jordi amb una celebració litúrgica catòlica realitzada al propi Palau de la Generalitat, i que s’hi hagi assistit en la condició de representant del poble de Catalunya.

Qüestionem, des de la més estricta sensibilitat democràtica, que en una societat plural i laica es commemori institucionalment -en nom, per tant, del conjunt de la comunitat- una festivitat ciutadana, òbviament desproveïda, avui, de cap connotació religiosa, per mitjà de l’assistència a una cerimònia d’aquestes característiques. Ens sembla una mostra de confusió entre l’espai privat, que afecta la consciència de cadascú, i l’espai públic, que és de tots i que les institucions representen.

Ens sembla molt poc respectuós amb la sensibilitat actualment majoritària a Catalunya, i especialment inoportú si tenim en compte que l’estructura jeràrquica de l’Església Catòlica continua intentant imposar a tota la societat la seva posició contrària als avenços aconseguits durant la passada legislatura en les llibertats civils i els drets socials, el quals recolzem i que la gran majoria de la ciutadania d’aquest país ha fet seus.

Accepteu l’expressió de la nostra sorpresa, el nostre desencís i la nostra indignació cívica.

Fraternalment,

  1. em temo que no els faràn cas, els polítics. Al nostre país (que, recordem-ho, constitucionalment no és laic) el poder polític està adherit al Poder de la Gran Ramera (així anomenà a l’Església catòlica, apostòlica i romana la Bíblia en el llibre de la Revelació, segons molts cristians), i sap que quan el poble es desenpellogui de la servitud mental que el catolicisme ha comportat, automaticament el dit poder polític trontollarà.

    L’estat español (incloent-hi Catalunya) és un desert per les llibertats. És una feina interior i exterior que tinguem el Desert de la llibertat dintre nostre. A fora, poden seguir amb les seves pràctiques de magia, tant els uns (capellans i altres bèsties semblants) com els altres (polítics).

    Preparem-nos pel novembre…

    Atentament

  2. Gràcies Antoni. No m’havia arribat aquesta iniciativa. D’altra banda és tan òbvia la petició que no s’entén que encara tinguin tanta confusió les institucions…

    (nota al marge, amb aquesta tipografia comic sans els accents es veuen molt malament, com a mínim al meu ordinador)

  3.  Pot ser el govern té la llibertat de fer l’acte responent a la pluralitat de sensibilitats. Pot ser és cert que el sentiment majoritari és contrari.
    El que ens passa és que relacionem ambdós poders i això ens alerta.
    A mi, en l’escala del meu poble, el que m’emprenya és la connivència d’uns i altres quan se senten mútuament útils i la distància que són capaços de tenir quan hi ha divergències.
    En aquest poble al 2008 el mossèn va beneir un nou mercat. Per a mi patètic.

    Però om diuen per aquí aviat hi haurà eleccions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.