Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

20 de maig de 2018
0 comentaris

Ponsatí: “Catalunya ara no és ni una autonomia, sinó un país ocupat” L’exconsellera d’Ensenyament creu que “el 30 de gener s’hauria d’haver investit Carles Puigdemont”  

Ponsatí: “Catalunya ara no és ni una autonomia, sinó un país ocupat”

L’exconsellera d’Ensenyament creu que “el 30 de gener s’hauria d’haver investit Carles Puigdemont”
Clara Ponsatí i el seu advocat, Aamer Anwar

Clara Ponsatí i el seu advocat, Aamer Anwar ACN

 

L’exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha opinat aquest diumenge sobre el nou president de la Generalitat i el Govern que aquest ha nomenat. En una entrevista al programa ‘El Suplement’, de Catalunya Ràdio, ha dit que ella era partidària que es tornessin a convocar eleccions, però que respecta la decisió: “Quim Torra em sembla una elecció excel·lent”. Tot i això, ha deixat clar que “el 30 de gener s’hauria d’haver investit Carles Puigdemont”. Sobre Torra, Ponsatí ha considerat que “és tan respectable que, per molt que li busquin les pessigolles, no li troben res més que el que ha escrit. Tret de context, es pot construir una mentida”.

 

Durant l’entrevista, Ponsatí ha defensat Torra pels seus escrits: “Parlar dels espanyols en termes genèrics és una cosa que es fa de manera normal, col·loquial. És com quan parlem dels alemanys o els escocesos”. D’altra banda, ha lamentat que “aquest govern és provisional i estarà sota molta pressió” i que “no podrà fer polítiques”. En aquest sentit, ha insistit: “La capacitat d’aquest govern de prendre decisions sobre els recursos dels catalans serà nul·la per la pressió a què estarà sotmès”.

 

A més, ha criticat que el nou Govern “no és gaire paritari” -només hi ha 3 dones de 13 conselleries- i que troba a faltar set o vuit dones. Preguntada sobre per quin motiu no ha volgut ser restituïda com a consellera d’Ensenyament, Ponsatí ha explicat que “no em va semblar que jo fos útil mantenint la titularitat com a consellera des de l’exili”. Ponsatí també ha reconegut que “la república no existeix, està encallada” i que “Catalunya, ara mateix, no és ni una autonomia, sinó un país ocupat. Per com es gestiona el poder, s’assembla bastant a una colònia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!