Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

22 de setembre de 2017
1 comentari

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest de la CUP El nostre horitzó, Països Catalans’ 

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest de la CUP El nostre horitzó, Països Catalans’ 

El dret a l’autodeterminació dels pobles és el dret que contraposa el poder popular amb al poder dels estats. El dret a l’autodeterminació és recuperar sobiranies, totes i per a totes. I avui, nosaltres reivindiquem una vegades més i, incansablement, el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans.

Més que mai, reiterem que el que ens hagués agradat veure és un referèndum pel conjunt del país. No serà així, però seguirem treballant per la construcció nacional completa i per acabar amb la cartografia imposada pel règim del 78.

Perquè el nostre horitzó són els Països Catalans. Uns països catalans lliures de capitalisme i patriarcat, agermanats amb la resta de pobles lliures del món. Perquè els Països Catalans compartim una història comuna, una cultura, una llengua i una manera d’entendre la relació amb el poder. Som i hem sigut sempre Països Catalans.

Desgraciadament també compartim, des de fa massa, el maltractament a què ens tenen sotmesos l’Estat Francès i l’Estat espanyol. Compartim i som víctimes de la violència intrínseca del sistema de mercat que s’articula sobre el racisme, el patriarcat i les desigualtats de classe.

També compartim el context de crisi. Un context que ens ha estat imposat i que ens ha portat a l’empobriment, a la màxima retallada de drets laborals i socials i a l’empitjorament de les condicions de totes les persones treballadores.

Compartim també unes mateixes lleis, les del govern espanyol i francès. Unes lleis que atempten contra els drets civils i contra les nostres llibertats.

Cada dia compartim la perpetuïtat d’un desenvolupament econòmic lligat a la destrucció del nostre territori i cada dia compartim reiterades agressions contra la llengua catalana.

De la mateixa forma que el capitalisme patriarcal és incompatible amb la democràcia, el benestar social, l’internacionalisme i la igualtat entre totes les persones, l’estat espanyol i francès són incompatibles amb les llibertats nacionals dels Països Catalans.

Per capgirar aquesta situació compartida arreu dels Països Catalans és imprescindible que exercim el nostre dret a l’autodeterminació. La conquesta del nostre futur passa per guanyar la plena sobirania política i econòmica i per fer respectar els drets de les classes populars.

Aquest dret el podrem exercir a una part del país el proper 1 d’octubre. Per això, des de Palma, Perpinyà, València i Barcelona animem a tot el poble de Catalunya a votar amb un somriure revolucionari i sense por. Amb la dignitat dels que defensem la democràcia i la justícia arreu. Amb la voluntat de construir un nou present de llibertat.

Perquè cada vot afirmatiu serà un acte de llibertat, de dignitat i també de solidaritat amb la resta de catalans i amb la resta de pobles del món que lluiten per ser lliures. Hem obert un camí que ens fa imparables, hem obert un camí que més tard o més d’hora seguirem la resta del país.

Amb amor i solidaritat, i amb la voluntat d’un sol poble, avui cridem que la independència de Catalunya és un pas més cap al nostre projecte socialista i feminista. Un pas més cap al nostre horitzó de llibertat dels Països Catalans.

  1. Aquest text m’ha donat més forces per encarar la situació actual al Principat de Catalunya. Votarem. Sí a la independència. Visquin els Països Catalans lliures i socialistes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!