Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

4 de maig de 2016
0 comentaris

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest Per les Llibertats, avancem! Que cap tribunal ens faci callar!

Adhesió de l´escriptor Miquel López Crespí al Manifest Per les Llibertats, avancem!
Que cap tribunal ens faci callar!
Per les Llibertats, avancem!

Davant dels requeriments i citacions a càrrecs electes i institucions creiem que hi ha una clara voluntat de l’Estat d’atemorir el conjunt de la societat catalana començant pels seus representants democràtics. Aquest fet per si sol, pensem, és inacceptable en cap esquema de democràcia i llibertat i de plena garantia dels drets civils i polítics; per això cridem al conjunt de la societat i en especial a les forces democràtiques del país a plantar-se davant de la persecució de les idees.

El 9 de novembre de 2015 el Parlament de Catalunya votava una Declaració en la qual defensava el dret i la necessitat de l’obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana com a recurs per a impulsar el dret a decidir davant d’un Estat que no el permet i que, fins i tot, el persegueix.

D’ençà d’aquella aprovació, 291 ajuntaments fins avui han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució per haver aprovat mocions de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre. També regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses estan sent investigades pels tribunals espanyols per expressar les seves idees, de la mateixa manera que resta perseguida i judicialitzada la consulta del 9N.

En cap estat ni societat democràtica no és concebible la persecució de càrrecs electes, d’ajuntaments ni ciutadania en general pel fet que expressin democràticament les idees que considerin, així com tampoc no ho és la persecució i processament de sindicalistes per exercir el dret a vaga en defensa de les llibertats sindicals. No podem permetre que l’Estat espanyol posi sota investigació i judici a regidors i regidores, ajuntaments —i potser diputats ben aviat— per promoure debats, opinions i posicionaments democràtics sobre com creuen que hauria de poder decidir-se el futur del nostre poble. Com tampoc no podem permetre que es judicialitzi la política catalana, suspenent lleis al Tribunal Constitucional que havien estat aprovades al Parlament de Catalunya.

Per això reclamem a les institucions catalanes, començant per la Generalitat i seguint pels ajuntaments, que assegurin la cobertura política, legal i econòmica de les persones encausades, de manera que aquestes tinguin garantit el suport a qualsevol decisió que puguin prendre en relació amb la seva situació, inclosa la desobediència a les lleis injustes.

Els i les sotasignats donem suport a la mobilització del proper 7 de maig que vol mostrar que la societat catalana no té por de cap amenaça judicial ni de cap tribunal d’excepció, i que estem decidits a avançar amb pas ferm i per vies democràtiques cap a la sobirania política com a país.

http://perlesllibertatsavancem.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!