Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

29 de novembre de 2015
1 comentari

La CUP es manté en el “no” a Mas (per tant, eleccions el Març i pèrdua de la majoria independentista)

La CUP es manté en el “no” a Mas

“No veiem en quin punt s’han mogut, continuen proposant el mateix que proposaven el 27-S”, defensa Salellas | Crits “a-anti-anti-capitalistes!” són contrastats amb “in-inde-independència!”
Gabriela Serra, dirigint-se a la militància.

Gabriela Serra, dirigint-se a la militància.   |   B.F.

per Bernat Ferrer29 de Novembre 2015 a les 19.20 h
La militància de la CUP aplegada a Manresa (el Bages) s’ha decantat majoritàriament per rebutjar la investidura del candidat de Junts pel Sí (JxSí) a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, per bé que vol seguir negociant. Així ho han votat 823 dels cupaires, mentre l’opció de donar el “sí” al líder de CDC ha quedat en tercera posició, amb 474. El diputat gironí Benet Salellas, un dels negociadors amb JxSí, ha assegurat que l’esquerra independentista “no para de moure’s” per trobar l’acord, mentre que “no veiem en quin punt s’ha mogut JxSí, continuen proposant el mateix que proposaven el 27-S”. Tot amb tot, la formació vol que es continuïn les negociacions amb per aconseguir “un acord que inclogui mesures de pla de xoc, de ruptura i de procés constituent”. L’escenari d’un acord in extremis al 8-9 de gener, doncs, continua a l’aire.

Salellas ha fet especial èmfasi en el “pla de xoc” que han de pactar les dues formacions, assegurant: “Continuarem asseguts a la taula negociació“, sempre que “la presidència no recaigui en la persona d’Artur Mas”.

“Independència, revolució, què va primer? Tant fa”, s’ha exclamat Anna Gabriel, una altra de les negociadores, en una referència velada al posicionament de Francesc Ribera Titot, que va aixecar força polèmica. I a la qual hi va donar suport el cap de llista, Antonio Baños. Per a Gabriel, la llista que encapçalava Raül Romeva “no ha mogut la fitxa que ha de moure” i, per tant, l’escenari continua sent pràcticament el mateix que el d’ahir, dissabte.

El Debat Nacional d’aquest diumenge, doncs, ha servit a la CUP per constatar que l’escenari polític català continua exactament igual que el 28-S. De fet, Gabriel ha anunciat que la formació convocarà una Assemblea Nacional per fixar la posició definitiva al pacte que puguin acabar arribant amb JxSí. Per bé que no ha anunciat quan tindrà lloc, des d’entorns cupaires apunten al diumenge 27 de setembre com a data possible.

La proposta de mirar de convèncer Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) perquè també s’abstingui en la investidura d’Artur Mas ha estat desestimada, ja que només ha assolit 139 vots.

Eslògans contraposats”Mai fallarem a la llibertat política del nostre poble”, ha assegurat l’exdiputat David Fernàndez. “Mai fallarem a la justícia social de la nostra gent”, hi ha afegit, assegurant que els cupaires són “els més lleials al procés polític català”. “Posarem dempeus aquest país i el deixarem irreconeixible!“, ha acabat proclamant. En finalitzar la intervenció, part de la militància s’ha alçat amb crits d'”a-anti-anti-capitalistes!”. Des d’un altre sector del pavelló del Nou Congost, de cop, han corejat: “In-inde-independència!” Les dues ànimes de la CUP, doncs, constaten que són on eren.
  1. Ara ja ho veig clar, no queda més opció que noves eleccions. Ja no es tracta de Mas, amb la CUP no hi hauria un govern estable fos quin fos. La seva manera de procedir no contempla altres posicions en cap aspecte i penso que és una llàstima, però no hi ha una majoria independentista capaç d’acabar el procés amb unes mínimes garanties d’èxit. Una llàstima. Noves eleccions, dues possibilitats: 1) Junts pel Sí (cas que es presentés en el mateix format) tregui la majoria absoluta per si mateixa, escenari ideal però dubtosament provable.
    2) Es repeteixen resultats similars amb els mateixos condicionants. 3) L’independentisme perd la majoria absoluta.
    A partir d’aquí, excepte en el primer cas les coses no anirien bé pel país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!