Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

25 de maig de 2015
0 comentaris

Eufòria a Podem i MÉS, cares llargues al PSIB i consternació al PP

Eufòria a Podem i MÉS, cares llargues al PSIB i consternació al PP

25-05-2015

El candidat del PP al Govern, José Ramón Bauzá, ha assegurat que el resultat de les eleccions, el pitjor de la història de la formació després de perdre 15 escons respecte al 2011, ha estat «dolent» i, «encara que s’ emmarqui en un resultat d’àmbit nacional, és dur i difícil».

Davant els mitjans de comunicació a la seu de la seva formació, Bauzá ha asseverat que seguirà al capdavant del PP i ha dit que assumirà la seva «responsabilitat«i que hi serà «a les dures i les madures». «Assumesc totes les responsabilitats i estaré al capdavant de la meva formació», hi ha afegit. Al costat de les candidates a l’Ajuntament i al Consell, Margalida Durán i Maria Salom, respectivament, Bauzá ha dit que «és evident que alguna cosa hem fet malament perquè molts ciutadans no ens han donat la seva confiança».

Així ha recordat que, com ja va dir, «només optaran al Govern» si són la força més votada, com ha passat, de manera que «ara toca parlar amb la resta de partits». Tot i això, no ha entrat en detall de amb quines formacions podria pactar i que han d’«analitzar els resultats amb tranquil·litat». En aquest sentit, ha assenyalat que seguirà «treballant per l’estabilitat de les institucions» i per recuperar la confiança. Segons ha afegit, «acceptem el resultat que ha triat la societat perquè els ciutadans no s’equivoquen».

Francina Armengol, del PSIB, ha manifestat que amb aquests resultats s’obre un nou temps polític i que la gent ha apostat pel canvi cap a les esquerres, amb tot però, el partit socialista ha perdut un total de quatre diputats al Parlament i ha rebut més de 10.000 vots menys. Per part dels socialistes, Cosme Bonet ha destacat que el principal objectiu del PSIB s’ha complert: «derrotar al Partit Popular» i ha expressat que la seva agrupació està a disposició de dialogar per fer front des de l’esquerra i «que Bauzá se’n vagi».

Amb el 100 per cent del vot escrutat el candidat de Podem Balears al Parlament, Alberto Jarabo, ha assegurat que són un partit «senzill i responsable, que té voluntat de govern i que farà tot el possible per governar», al mateix temps que ha apuntat que «per fi la gent normal ha entrat en les institucions de les Balears».

Després mostrar-se molt content amb els resultats obtinguts aquest diumenge, Jarabo ha remarcat que «el mapa polític és un altre a partir d’avui», ja que ha quedat demostrat que «la gent vol canvi». «Hem arribat per quedar-nos i no ens trauran», ha dit davant nombrosos militants i simpatitzants de la formació després de conèixer les dades que els atorguen 10 diputats al Parlament balear.

Des de MÉS per Mallorca es mostren completament eufòrics amb els seus resultats a les eleccions al Parlament de les Illes Balears, on han passat de 4 a 6 diputats. A més, cal tenir en compte que sumats als diputats de MÉS per Menorca, arriben als 9 escons. Entre les reaccions dels diferents líders de la formació ecosobiranista, cal destacar la de Biel Barceló, que ha proclamat: «d’aquí a uns mesos tendrem dos diputats al Congrés de Madrid». D’altra banda, Margalida Capellà, segona a les llistes de MÉS al Parlament de les Illes Balears, ha confessat que ella creu que el canvi polític era necessari: «ens el mereixíem; han estat quatre anys devastadors».

El PI ha agafat força a diversos municipis de les Illes a més de Palma i l’impuls ha arribat fins al Parlament, on l’agrupació liderada per Jaume Font ha aconseguit 3 diputats. El líder de Proposta per les Illes ha valorat la feina feta tant a Menorca com a Eivissa (a l’illa pitiüsa han aconseguit 1 diputat) i ha fet especial ressò en el treball realitzat pel candidat Toni Fuster a Palma (DBalears)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!