Literatura catalana moderna - Illes

Blog de l'escriptor Miquel López Crespí

2 de juny de 2006
Sense categoria
0 comentaris

VIII Festival de Poesia de la Mediterrània

 Els poetes duen les seves creacions al VIII Festival de Poesia de la Mediterrània

L’acte principal és un recital amb tretze veus líriques avui vespre a La Misericòrdia

.

 

 

 

Jordi Llavina, Antoni Vidal Ferrando, Miquel López Crespí, Xuan Bello, Hilari de Cara, Fatéma Chaid, Antoni Gost, Rabia Jelti, Núria Martínez, Ibtosam Al-Mutwakil, Àlex Susanna, Kirmen Uribe, Miguel Ángel Velasco.

Poetes de diferentes regions del món es reuneixen al VIII Festival de Poesia de la Mediterràni, participant en una sèrie d’actes poètics durant tres dies i tres nits, entre ahir i demà. L’acte principal d’aquest certamen és la Nit de la Poesia que té lloc avui vespre a partir de les 21 hores a La Misericòrdia, on 13 poetes hi recitaran versos de les seves creacions.

El certamen està organitzat pel Departament de Cultura del Consell de Mallorca, la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga i la Fundació ACA.

Els poetes s’hi congreguen per compartir vivències, dur els seus estils i mostrar les seves maneres distintives d’entendre la poesia, en una sèrie d’activitats i convivències públiques i privades.

El Festival dóna cita a diferentes llengües i cultures tant de la Mediterrània, com d’altres regions del planeta. L’organització ha donat prioritat als idiomes minoritzats, així com a les cultures no convidades altres anys. Amb aquesta filosofia el festival acull poesies fetes en basc i en asturià, però també d’altres en llengües familiars del català, com el francès. [Continuar]

Dintre del festival, la Fàbrica de Licors acollí ahir la primera d’aquestes activitats, una «acció poètico-vídeo-artística» on es conjugaren diferents mitjans tècnics i retòrics per poder sustraure l’essència poètica.

Enguany s’afegeix un festival poètic per a infants als jardins de La Misericòrdia, avui a les 10 del matí. «Els nins amb les poemes són com esponges, és molt important ensenyar-los l’art poètic, per això hem volgut reforçar la poesia escolar», explicà Dolça Mulet, consellera de Cultura del Consell de Mallorca, ahir a la presentació del Festival.

L’itinerari que segueixen els poetes els du aquest matí a les 11.30 al claustre de l’edifici Ramon Llull a la UIB, on faran un recital destinat a la comunitat universitària.

La darrera activitat pública serà una «acció poèticovisual» al pati de la Misericòrdia dissabte a les 21 hores, on s’abordarà la poesia des de diversos mitjans.

X.RIUTORT.Palma.

Diari de Balears (2-VI-06)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!