NOSAL3 en som + de tres

Agenda ludicombativa comentada.

Sopar-xerrada al Casal del Bloc Jaume I de l’Alcúdia amb Josep Vicent Bataller Ferrando

La comunicació emocional com a clau de l’èxit personal i professional.

Divendres 2 de juny a les 21:30 hores al Casal del Bloc Jaume I de l’Alcúdia tindrem a Josep Vicent Bataller Ferrando de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, i del CODERI (Col·lectiu d’Ensenyants de la Ribera) que a més d’acompanyar-nos al sopar, ens parlarà de La comunicació emocional com a clau de l’èxit personal i professional. Serà el cinquè i penúltim sopar-xerrada de la XX Temporada i el recomanem especialment per a mestres i professors.

Els Moviments de Renovació Pedagògica apareixen als anys 70 com a resposta a un model d’escola franquista ja obsolet, ineficient i amb un plantejament pedagògic que es pot resumir en la famosa frase de “la letra con sangre entra”.

Inicialment els MRP representen a nombrosos col·lectius de mestres i profes que no es resignen a l’obediència i al continuisme del model pedagògic franquista i es plantegen renovar i canviar la praxis educativa a l’aula, enllaçant amb els nous plantejaments pedagògics que representaven corrents tan significatives com l’Escola Moderna (Ferrer i Guàrdia), Escola Nova (Dewey, Decroly, Freinet, Montessori…), Escola Barbiana, Paulo Freire o els mestres de la República. Però prompte se n’adonen de què la problemàtica de l’aula només pot superar-se amb polítiques d’equitat i redistributives que ajuden a superar les desigualtats amb què l’alumnat arriba a l’escola, la qual cosa provocarà que els MRP comencen a participar activament per a canviar les polítiques educatives i convertir l’escola pública en un referent d’equitat i de lluita per a construir un món més just, més humà i més solidari. Amb el tema de la comunicació emocional, desplegarem una xerrada-taller on tractarem d’aproximar-nos a les claus per aconseguir una comunicació més eficaç, més que eficient, on el component emocional, les activitats empàtiques i la comunicació assertiva juguen un paper fonamental a l’hora d’aconseguir una bona capacitat comunicativa. Entenem que disposar d’eines i d’estratègies que ens ajuden a millorar les nostres habilitats socials i capacitats comunicatives és un element clau per a garantir el nostre èxit com a persones, com a éssers socials i com a professors.

Josep Vicent Bataller Ferrando és Mestre i Llicenciat en Geografia i Història Contemporània. Autor de diferents publicacions i articles sobre educació, així com de diferents projectes d’innovació educativa i de renovació pedagògica que li han atorgat diferents premis.

És autor de diferents materials curriculars de C.C. Socials i ha desenvolupat un gran nombre d’accions formatives com a formador de formadors.

Ha estat membre del CONSELL ESCOLAR VALENCIÀ. En l’actualitat és membre i ponent al Foro Mundial d‘Educació de Porto Alegre en qualitat de representant dels MRP de l’Estat espanyol, i és president de la FEDERACIÓ DE MOVIMENTS DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA DEL PAÍS VALENCIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.