NOSAL3 en som + de tres

Agenda ludicombativa comentada.

“La lladre de llibres” Marcus Zusak. Noves perspectives per a nosal3.

Hui ens hem acabat el llibre “La lladre de llibres” de Marcus Zusak. També parlarem de quin possible futur ens espera, de moment a Catalunya…

Començarem parlant de nosal3 primer, que ja fa temps que no ens fem cap autoreferència i revisió de què fem i pensem.

Ja hem recollit els certificats de l’escola de magisteri i ens hem apuntat per internet a la borsa d’interins de Catalunya. (La del País Valencià i la de les Balears encara no s’han obert). També hem aprovat el grau superior de coneixements de valencià/català de la Universitat. Només ens queda enviar per correu certificat les fotocòpies dels certificats i… ja veurem on treballem el proper any. Hem triat, per proximitat, el servei territorial de les terres de l’Ebre: Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Ulldecona… Estem molt il·lusionats i esperem poder acabar amb el treball d’ara a Correus abans que s’acabe el contracte que tenim signat (fins el 31 d’octubre, uf!).

Quant a la novel·la, la vam comprar perquè el títol ens va atraure, com pot atraure a qualsevol a qui agrade llegir, no per referències. Ningú m’havia parlat d’ell o de l’autor, jove de 33 anys nascut a Sydney i de pares alemanys. I va estar un encert molt gran. El narrador, millor dit, la narradora és la mort, que se’ns presenta de bon començament. L’acció es desenvolupa durant l’alemanya nazi a un poblet, Molching molt a prop de Munic i la protagonista, Liesel Meminger, una noieta de nou anys, va creixent i aprenent a llegir de la mà del seu pare adoptiu. Va robant llibres, el primer de damunt la neu, el segon d’un munt de cendres fumejant… i així ens va contant com es vivia a aquell lloc en aquell temps. És bastant sorprenent la forma de com ens ho conten, ja que després d’haver llegit bastant sobre els camps de concentració i de la guerra al front, ara se’ns presenta la vida del petit poble esmentat, amb les pors i amb les accions temeràries per intentar fer front a la barbàrie imperant. Molt recomanable.

   Ah!, se’ns oblidava, aquesta nit anem a veure “The Heptones” i la “Basque Dub Foundation” al greenspace, si aneu ens veurem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.